75

Анонимен

преди 6 години

Проблемът преди всичко е в прростата майка, защото първо жена й казва да каже на децата си да не драскат, а онази й се възмущава. И след това прростите охранители много добре са постъпили- без да я молят я изхвърлят извън парка. На просста жена, проссти охранители. Т'ва е!

74

До байхейс

преди 6 години

Ами заминавай за Северна Корея или Русия щом мислиш, че там ще се ползваш с повече право от колкото в демоократичните държави.

73

Анонимен

преди 6 години

до 74 Бе да ти кажа и на мен да ми задраскат деца плочките с тебешир пред моята механа и аз ще им кажа да се махат. Не можеш да драскаш където ти скимне, бе! Ти *** ли си?

72

До 71

преди 6 години

Тогава *** откъм северната страна на Парламента, клекни под козирката пред входа, отворен и за посетители и си нарисувай на жълтите плочки нещо с цветни тебешири!

71

До До Tptp

преди 6 години

Добре си го написал.При мен нещата се стекоха така, че плащам към 3 000 лв данъци за няколко недвижими имоти и за наемите от някои от тях.Но Общината не ще да оправи тротоара пред един от тези имот, макар че кварталът е престижен.Направихме го ние, съсобствениците на сградата, за да не маневрираме между дупки и клатушкащи се плочки.Бордюрът на тротоара пред другия имот е кърпен 3 пъти и представлява 3 успоредни неравни ленти на 3 различни нива. По тъмно редовно някой пада там.А кучешките л..

70

Rock

преди 6 години

Достолепния символ на корпоративната хегемония и частна собственост - "бизнес парк" е несъвместим с тебеширените рисунки :-) похвално

69

Анонимен

преди 6 години

Хубаво е да прочетете пак за отношението на охраната на бизнеспарка и на служителката вдигнала скандала. После пак коментирайте.

68

Анонимен

преди 6 години

Навсякъде по света важат едни и същи правила за сгради, които са отворени за обществено ползване и имат подобно предназначение. Примерно независимо от това дали болницата е държавна, общинска или частна, правилата за поведение на пациентите са едни и същи. В случая имаме частна собственост отворена за обществено ползване и за посетителите няма разлика между улиците в бизнеспарка и тези извън него. Ако по улиците на София е разрешено да се рисува с тебешир, то това може да се прави и в бизнеспарк

67

Tptp

преди 6 години

До АнонименА колко струва 1 кв.м зелена трева с косене, смески и напояване за 1 година? Дали 600 лв стигат? Не знам какво ви влиза в данъците, но ако имахте поддържан двор, щяхте да знаете, че с тези пари можете да имате най-много асфалтирана алея и нищо повече. Езерца и храстчета абсурд.

66

Анонимен

преди 6 години

100 % съм сигурен, че тази майка е 90 килограмов бизон, на който всичко му е криво на този свят понеже от нямане к'во да прави по цял ден се е оял и озлобил до такава степен, че и най-малката забележка го изкарва извън нерви, невиждайки проблема в себе си.

65

Анонимен

преди 6 години

за 57 Значи аз като имам зъболекарски кабинет, който се намира в къща, а тя е с двор, да имат право да ми драскат по плочките на двора малки дечица на такива като бг мол майки кърмящите? И като са деца , дай да им позволяваме квото си искат навсякъде? Те ей такива разглезени лигавета след това бият учители в клас. А тези майки са децата на демокрацията..пардон свободията като тая пикла.

64

до Tptp

преди 6 години

Ти лично ако плащаш 80 лева данък на панелката си в Люлин 10, аз плащам над 600 и очаквам от общината паркове, градинки, тротоари и уличи без дупки, почистени и поддържани целогодиншо.

63

Tptp

преди 6 години

До хммЗащото струва пари, пък ние не искаме да плащаме, затова. На запад данъците им са 50% (и пъти по-голяма база за тези %), тук ако станат такива, ще оревем света. Ако им е толкоз зор, могат да се съберат хората от блока и да облагородят района, после от съседния блок и по-съседния и тн. Ама това се плаща, пък ние не щем.

62

Tptp

преди 6 години

Ок, всичко това е вярно, но дали ако въпросните *** с количките трябва да плащат, за да получат парк и езерце, ще плащат? Те искат да ползват нещо, платено от някой друг, безплатно, защото там където е безплатно, не е толкова хубаво. И не ми говорете, че плащали данъци, щото тия данъци не стигат и за поддръжката на 1 кв.м зелена трева. Така че, БГ е това, за което сме си платили всички с данъците си - ***. Докато сме на принципа да е евтино, няма да е хубаво, ама ако вдигат данъците - вой.

61

Анонимен

преди 6 години

В частния имот предназначен за обслужване на граждани си има собствени правила. Набийте си го в *** кратуни.

60

от хмм

преди 6 години

Работя добре платена работа, но това което много мои познати и колеги споделят е, че причината поради която емигрират или започват да обмислят емиграция е не парите (дори в България стандарта ни е доста по-висок отколкото ако емигрираме), а именно тези дребни неща. И на запад има проблеми, но поне законите се спазват повече, има повече ред, по-добре направени обществени зони за разходка и отдих, по-удобни административни услуги (т.е. онлайн или с по-малко бюрократщина).

59

Анонимен

преди 6 години

до 57 Муахаахахха...значи викаш моето дете не може да рисува с тебешир по алея в Морската градина на Варна понеже е обществена? За разлика от нея бизнес парка е частна собсвеност и аз ако реша няма ти позволя дабже да седнеш на пейката. Това е мое лично право. Както мое право е да не пускам ако имам заведение за обществено ползване определени хора. Разбра ли, бе , ***?

58

хмм

преди 6 години

Прав е човекът. На някои места (за описанието на хората и т.н.) прекалява, но съм съгласен с основната теза - защо няма други места за разходки, няма други така добре поддържани паркове? Ходил съм в доста европейски градове - навсякъде има множество паркове и градинки, поддържани така както е Бизнес парка. Тревата е окосена, скамейките са здрави, патици и гъски плуват в езерцата, или любопитни катерици търсят храна около теб. Защо и тук няма такива обществени площи, а само кални "паркове"

57

Анонимен

преди 6 години

до 57 Прочети 46-ти пост и ела пак, ***!

56

Анонимен

преди 6 години

Щом стигнахме до там цветна рисунка с тебишир на асвалта да ни вбесява, а не да ни радва сме загубени като човеци.