32

Бг глупак

преди 6 години

Ние не се зачита ме сами . Камо ли някой друг.

31

Mersi

преди 6 години

До колкото ми е известно в Монголия също използват Кирилица за писане.

30

Българина

преди 6 години

Днес гърция спря решение на ес срещу китай за човешките права, защото чака инвевтиции от там. Когато ние можехме да продваме газ на половин европа като първа входяща точка гласуваме за санкции срещу инвеститора. Бб е тройно проклятие за България. Неговите предателства ще имат отражени и след 30г! Защо не сме в групата на наказаните полша чехия и унгария, защото ни е продал. Русия има да ни връща защото и продадохме интереса заедно с нашия. Голям башибизук е тоя... Всички думи са слаби

29

Мементо

преди 6 години

България НЕ дава азбука на славянските народи. Докога ще се повтаря тази неистина! Славяни като поляци, чехи, словаци, словенци пишат на Латиница. Не са приемали никога Кирилица за своя азбука. Неславянски народи са писали и някои продължават да пишат на Кирилица - румънците, монголците, някои тюркоезични народи от бившата СССР. Кирилицата НЕ Е славянска азбука.

28

хаха

преди 6 години

колко жалки русофилчета има, ония им се плюят в лицата, те ми разправят как трябвало да им "простим". били ни освободили от турско робство ХАХАХАХАХХ. така ли ви учеха по комунистическо време, дърти *** прости? :)) а учиха ли ви след това какво направиха, какво спечелиха, или къде бяха руснаците през останалото време? мишки, заради такива като вас никога няма да сме читава държава.

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 36Кирилицата не е създадена от Кирил и Методи. Въпросните братя създават глаголицата - доста по различна от кирилицата.

26

пак

преди 6 години

Поредните глупости...

25

Анонимен

преди 6 години

И още...глаголицата е "по поръчка на византийския император" за приобщаване на българите към християнството!

24

Анонимен

преди 6 години

Който спира руски проекти за да праща народа си да става келнери в чужбина ще яде бой на почивки, украинците вече пробваха.

23

Зозо

преди 6 години

Всичики безродни *** са готови да бранят вожда, ако трябва и с цената на родният си език. Кирилицата е въведена даже в ЕС от България. Вече я има и на банкнотите евро.

22

Анонимен

преди 6 години

26 потвърди казаното от мен...мисля, че императора беше Лъв..нам си кой си...Има уики ...проверете!

21

Анонимен

преди 6 години

Братския руски народ като цяло и в частност другарите Путин и Карпов са абсолютно прави. Това, че е българска идва от приемането на азбуката за първи път от зар Борис I. Братята Кирил и Методи са от Солун и са написали глаголицата. Климент Охридски е от Охрид доколкото знам , не е от Каспичан.

20

Анонимен

преди 6 години

Неуките русофилчета слагат минуси на истината!

19

товаришч...

преди 6 години

това което твърдиш е една голяма ,като русия,лъжа.Нито са били византийци,нито гърци ,а чисти българи...Аман от фалшификатори.Анонимен

18

до 24

преди 6 години

Так точно...товарищ комиссар!

17

Анонимен

преди 6 години

Благодарение на цар Борис кирилицата се разпространява. Тя не е дело на солунските братя, а на учениците им.

16

Анонимен

преди 6 години

Руснаците никога няма да признаят делото на украинските братя. На зла круш - зъл прът, който се е заял с Русия добро не е видял.

15

Анонимен

преди 6 години

Бащата на Кирил и Методи е бил високопоставен служител във Византийският двор....и руснака сигурно не прави разлика между глаголицата на братята....и "ИСТИНСКАТА КИРИЛИЦА" на 4мата им ученици ...Но обидно е някак!Бързо забравиха "българо-съветската дружба"Ама така е - за тях бяхме - един от многото "тали гарски мъници"!

14

Анонимен

преди 6 години

До БългаркаКирил и Методи са направили глаголицата. Кирилицата е чисто българско! Срам че не си знаеш историят

13

Българка

преди 6 години

Някой ще каже ли братята Кирил и Методи каква народност са и да се спре вече с тия спекулации.А Борисов няма ли да престане да търси под вола теле и да се заяжда все повече и повече с Русия.Той гордост няма ли че се е превърнал в тотален гъзолизец на Меркел и сие.Руснаците са ни освободили от 500 годишно турско робство и това не е никак малко.Не ви е срам предатели