562

Спор няма

преди 2 дни

Че пут@кин е духовен педе@раст и враг на България!

Като такъв го приканвам да дойде и нас за да му направим Пикаещ@ Шпалир на Презрението!

Да види как посрещаме крадците на Историята ни!

561

Николова

преди 2 дни

Що за истерия?Като сме такива патриоти,защо никой не поставя въпроса за надписите на латиница,висящи навсякъде в,,подкрепа'' на самочувствието ни,че и ,,ний сме дали нещо на света''?Да не говорим,че езикът ни е един от официалните в ЕС.Моля ви.Не се правете на засегнати.И не търсете под вола теле.

560

Анонимен

преди 2 дни

Карпов много добре знае защо казва това - прави го по поръчка на Кремъл и за да ни дразнят.
Няма такъв жалък и пиянски народ като руския, скарани са с всички, мразят вдички, защото са затънали в блато, а другите народи благоденстват.

559

1

преди 3 дни

До за Карпов и Каспаров,арменците винаги,са били предатели.

558

Гост+

преди 3 дни

Признаването на старобългарския трябва да тръгне от Украйна, не от Москва. Има Киевски летопис за Митрополит Михаил Болгорин, който е въвел старобългарския като богослужебен там през 10в, скоро след покръстването на русите в 988. Само, че той е бил на служба в Константинопол и България не е съществувала тогава. Как да кажат за България, като всичко е било организирано от Константинопол

557

Mitya

преди 3 дни

До бай иван
Учил съм в Съюза, 12 години. И сега си вспомних, че в училище местните комяци и руснаци от класа(говорим за Коми АССР) бяха убедени и вярваха,че товарищ Ленин е измислил азбуката! ))))))

556

КЪДЕ ТУК Е ПРОБЛЕМЪТ

преди 3 дни

БРАТЯТА КИРИЛ /КОНСТАНТИН/ И МЕТОДИЙ СА ВИЗАНТИЙЦИ - НИКАКВИ СЛАВЯНИ, НИКАКВИ БЪЛГАРИ. АЗБУКАТА Е СЛАВЯНСКА, А НЕ БЪЛГАРСКА. ДВАМАТА БРАТЯ ПРОПОВЯДВАТ ХРИСТИЯНСТВОТО СРЕД СЛАВЯНСКИТЕ ОБЩНОСТИ В ЕВРОПА И НЕ САМО. ЗАСЛУГАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е В ТОВА, ЧЕ ГЛАГОЛИЦАТА СЪЗДАДЕНА ОТ БРАТЯТА Е РАЗВИТА В КИРИЛИЦА ОТ КЛИМЕНТ, УЧЕНИК НА БРАТЯТА,НА ОСНОВАТА НА ГРЪЦКАТА ЗАГЛАВНА ПИСМЕНОСТ. ТАКА ЧЕ, ЧЕТЕТЕ ДА ЗНАЕТЕ И ВНИМАВАЙТЕ,КОГАТО ГЛАСУВАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВА БЕЗПРОСВЕТНА МУТРА.

555

До Гост+

преди 3 дни

Това е вярно наистина, но има друга по-важна причина - геополитическа. Гърция, се е появила за пръв път на картата през 18 век, но липсата на всякаква държавжност не ги притеснява гърците да си присвоят наследство на регион отвъд всякакви техни етнически граници.
Сега, заедно с гърците искат да си присвоят Византийското наследство! Путин не случайно го сложиха на трона на Императора в Атонския манастир!!

554

Гост+

преди 3 дни

Една от причините да не сме добре отразени в световната история е фактът, че България периодически е изчезвала от картата на света: 7-10в - 3 века ни има, после два века ни няма 10-12в (тези са наситени с много свтовни събития), после пак ни има за два века 12-14, но пък изчезваме за 5 века (14-19в), и т.н. Сега в същност все още ни има..............

553

НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НА

преди 3 дни

Ако оставим настрана емоците, това което е казал Карпов, а именно "в Русия ЗНАЕМ че кирилицата идва от Византия"- е вярно. Това е което ТЕ ЗНАЯТ. Така че, не хвърляйте кал по човека: той ни прави услуга като изважда на бяла светлина фактите!

Отворете руските форуми и вижте: когато коментират историята - всичко им е Гърция, Византия... , България НЕ СЕ СПОМЕНАВА никога! Само покрай татарите понякога споменават "българи" но като част от техния етнос. Така е написана историята, това е!
НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ОТ ТЪПИТЕ НИ ИСТОРИЦИ И ПОЛИТИЦИ.

552

Анонимен

преди 3 дни

"Неслучайно до 1917 година руските Императори са се титуловали като Царе Болгарский"

Личи си кой не е ходил на училище. Руските царе са се титулували "Болгарский", защото по случайност са завладели другата България - Волжка. Към всеки следващ завладян народ, те са прибавяли съответното му етническо наименования. Значи по твоята "логика" руските царе са били комплексирани от фините, поляците, литовците и куп други народи, които са присъединили?! Това е типично за империите.

551

Гост+

преди 3 дни

591: На История ли ще се учим - моето хоби. Отвори Уикипедия и прочети кога са покръстени Русите и от кого.

550

Анонимен

преди 3 дни

До Гост+

РУсия и Византия се разминават с 400-500 години във времето! Ушанките не са имали държава, когато византия е паднала под турско владичество. Чети повече!

549

Гост+

преди 3 дни

Всъщност Карпов е прав. Когато Киевска Рус има на-интензивен обмен с Византия, България вече е подчинена на Византия. Това не значи че българи не са пренесли всичко.

548

Анонимен

преди 3 дни

До Анонимен

Санде Великиот я преписал от една Марсянска хроника по време на третия си космически поход, обаче му се развалила српската машина

547

Щирлиц

преди 3 дни

Като е дошла от Византия азбуката,защо Византия не е използвала глаголицата?За да се утвърди,и просъществува една азбука,е нужна територия,която да я приюти и разпространи.
Ако това изказване е поредното лазене по нервите ни,то управляващите трябва веднъж завинаги да заявят нашата позиция,и при повторна подобна "акция"да изритат посланика на Русия.Съжалявам че го казвам,но стига мрънкахме угоднически наляво-надясно.Азбуката е БЪЛГАРСКА и точка.

546

Анонимен

преди 3 дни

в русия много такива умни неща знаят ... как Попов измисли първи радиото две години след Маркони ...Как спе4елиха битката при Бородино бягайки от бойното поле ...

545

Истината

преди 3 дни

До до 542
Ха Ха Ха, спорен въпрос чий е Крим. Ако се върнем още назад във времето ще видим, че там е била Стара Велика България. Ето и тук сме ние, българите ............

544

Анонимен

преди 3 дни

Македонците са я измислили азбуката, те са извънземни

543

Анонимен

преди 3 дни

До Анонимен 573 ДНЕШНИЯ КЛАВИАТУРЕН КОМПЮТЪРЕН ШРИВТ НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРИМИТИВНО ПЕ4АТНИЯ ОТ ПЕТРОВО ВРЕМЕ -- ПО ЗАБАВНОТО Е 4Е РУСИЯ ВИЖДА КОМПЮТЪР А И КЛАВИАТУРА С БУТОНИ НА КИРИЛИЦА ПАК ОТ БЪЛГАРИЯ )