32

pamet

преди 10 години

До are_kulataА ние които не сме "***" можем ли да продължим да искаме оставка на узурпаторското правителство другарю ?.Какво пише в "Опорните точки" ??????

31

Анонимен

преди 10 години

Кой, кой, кой ?!

30

pamet

преди 10 години

До ТодорТошко,Русия престава да си взема отработеното гориво след 2015 г.Освен това държавите членки на ЕС са длъжни да изграждат и съхраняват ядрените отпадъци на собствена територия.При всяко положение контрата остава тук.Така че приготви се да изградиш такова хранилище в задния си двор,а и да го платиш.Винаги съм се чудил какво ли правят горките германци,австрийци и т.н без ядрени централи.Сигурно отдавна са фалирали ?

29

Анонимен

преди 10 години

смешно правителство всичко се прави на тъмно бог да ни е на помощ

28

are_kulata

преди 10 години

''Ние сме за седми реактор на Козлодуй,който да работи спокойно,каза Борисов. Новият седми реактор е с подобрение, той е 2+ ниво.''-7.01.2013''Изграждането на нова ядрена мощност без яснота за цената на проекта и за цената на електроенергията от него на практика повтаря историята с АЕЦ Белене, пени се Борисов.'' 26.11.2013 Нека припомня, че всички *** искаха да строят Белене,както беше обещала Тиквата,но шизофрениятя непрощава и тогава се обърна.*** не искайте ФОСТАВКА,ГРОБ=БСП

27

плюш

преди 10 години

До Анонимен 18всичко беше добре, додето не спомена атака..

26

Тодор

преди 10 години

Уестингхаус построиха по техен проект (избор на площадка) и финансиране Атомна централа във Филипините. Централата не намира на разлом и на 40 км права линия от действащ вълкан. Тази централа никога не е работила, но филипинците продължават да си плащат за строежа!

25

Тодор

преди 10 години

Това което се предлага от САЩ е построяване на реактор без да си взимат отработеното ядрено гориво. така че преди да пуснат реактора, трябва да е избрана площадка за съхранение на ядрени отпадъци (да отиде и 1 милиард). Само Русия си взима на 100% отработеното гориво. Росатом построи втора атомна централа в Чехия. Всичко си работи и нямат проблем. Снабдяват ги с газ, петрол и ядрено гориво и никой не пищи че зависел от Русия. Все пак Уестингхаус е некоректна фирма. Изгониха ги от Чехия и от Укра

24

Анонимният

преди 10 години

Картите са раздадени. Сега вече всички знаем защо Боко си показа сертификатите от Америка. Но за съжаление, вече не момчето на американците. Затова и се покри, а Плевнелиев зави на 180 градуса и събра Консултативния съвет в момента докато течеше официалната визита на Стойнев в Америка. Добрата новина е, че кабинетът Орешарски ще си изкара мандата и тези *** ще спрат да викат по площадите! И ще настане спокойствие в държавата!

23

ТВ

преди 10 години

Не искам държавата да инвестира моите пари. Никога няма да й поверя нито лев тя да го управлява, ако имах избор. Вижте всички държавни дружества - те са на загуба, а една част от тях са пред фалит. Правилно е да искаме държавата да излезе от бизнеса изцяло, за да не ни загробва с нейните неефективни, нерентабилни заеми, също да не й позволяваме да ни прави заложници, давайки гаранции на един или друг бизнес.

22

Анонимен

преди 10 години

За пръв път има упреци !!!!! За пръв път !!!!

21

Иво

преди 10 години

Кой ни натресе тая нескопосана гнида за премиер? Да не би да трябва да благодарим на гея и бея?Мамка им и ***. Тоя уж нямаше да се оправдава с лошо наследство а откакто е завзел поста само това прави. За съжаление българите сме обречен народ. Единствената надежда е българите да сме все още мнозинство след 30-40 г, когато всички живели при онзи строй няма да са живи и да поддържат тази партия на изкуствено дишане - БСП. Ако не България няма да я има.

20

Анонимният

преди 10 години

България има един реактор от Белене, платен, но неупотребен, в същото време се лансира тезата за закупуване на подобно съоръжение от Уестингхаус?!Консервирането на площадката не е безплатно и ще струва пари. А пари ще са необходими и за неустойки грубо към 800 млн евро. И то при положение, че ЕС ни подхвърля едва и на части, унизителните 300 млн евро за затварянето на читавите 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй!

19

Анонимният

преди 10 години

Американският проект не е лицензиран в ЕС, а руският е лицензиран. Едно лицензиране на такива ядрени устройства трае около 6-7 години. Ако догодина се вземе решение за строителство на един блок, това е неправилно решение, трябва да има стратегия, заместващи мощности и най-малко два реактора. Строителството е 48 месеца съгласно проекта, но като сложим и спомагателни съоръжения, ще трябват още няколко години, тоест пак отиваме на 14-15 години

18

Анонимен

преди 10 години

БСП просто продължават програмата на ГРОБ.Пълно фиаско за Белене и замазване с некав калпав хамерикански реактор в Козлудуй.И двете партии взеха заеми от МВФ, не от БРИКСИ двете партии подкрепиха Вашингтон за Сирияи Боко и Серго ги првивикаха в Брюксел за мораториумаИма ли още ***, които още да се връзват на този театър, защо само АТАКА защитават интереса на държавата, а вие ги плюете?

17

1

преди 10 години

Комунистите винаги са били ***. До 2035г. нямаме нужда от нищо. До тогава бавно и полека ни трябва някаква заместваща мощност, след като видим арбитража , имаме си платен реактор, лицензирана площадка и т.н.Стойнев фъфлека от няколко дена го оставиха да ломоти глупости и сега Ореха го поля с вряла вода.

16

Анонимен

преди 10 години

Защо тогава беше необходим референдум за проруския АЕЦ "Белене"?За него отидоха около 20 млн.лв.Как сега БСП и ДПС ще обяснят на своите бабки,дядки и тютюнджии,че са ги излъгали с руския АЕЦ?Каква стана тя сега?

15

Анонимният

преди 10 години

Защото за една нова мощност вече 6-7 години е само лицензирането, строителството ще отнеме поне толкова, някъде 14-15 години в новите условия. Всички възможности вече са проиграни, трябва да се мисли за заместваща мощност.

14

Анонимният

преди 10 години

договорът за модернизация на 5 и 6 реактор струва 560 млн. евро и сега върви неговото изплащане до 2019 г. Ще се изплаща този договор за модернизация до 2019 г. Дотогава никой няма да иска спирането на 5 и 6 блок. В момента, в който се изплати този кредит, ще започне натиск за тяхното спиране. Но този натиск можем да го преодолеем. 5 реактор трябва да бъде спрян през 2017 г., а 2021 г. трябва да бъде спрян 6 реактор. Ние отсега трябва да започнем да мислим вече за заместваща мощност дали ще е Белене, Козлодуй, трябва да мислим за заместващи мощности на 5 и 6 реактор.

13

....

преди 10 години

Като всяка машина или съоражение, така и АЕЦ-а, е от изключителна важност рентабилността. Произведеното да можеш да го продаваш на такава цена, че да покрива разходите си за подръжка и експлоатация и да има печалба. Друг е въпроса, че тези съоражения не се произвеждат България, нито косумативите, ние трябва да ги купим на добра цена. И най-големия ни проблем е в това, че нищо не произвеждаме! Ако България иска да е водеща страна в ядр енергетиката, най-добре е ние да произвеждаме тези "машини"..