75

Анонимен

преди 6 години

Имаше военно обучение някога за учениците. Отврат! Лагер далече от града, войнишки униформи, постоянно носене на пушка(незаредена), строева подготовка, режим, разни обучения на плаца, на поляната преодоляване на препятствия, бункери, оказване на първа помощ, стрелба имаше само веднъж, тоалетните бяха като конюшни с ниски прегради и всеки гледаше какво прави другия вътре, рядко разрешаваха да се къпем. Ходих на такъв лагер, може би беше за последна година, после го премахнаха.

74

До Циник

преди 6 години

Германия тотално пропадна през последните години. Наводни се с всякаква ***. Не можах да позная Франкфурт лятото, а един познат каза, че и в Мюнхен е същото, вероятно и в Берлин, Щутгарт, Кьолн... Гадна работа, жалко за хубавата държава.

73

Анонимен

преди 6 години

"Правителството де факто контролира изцяло нашите училища. Заприличали са направо на казарми", казва за ДВ критичният унгарски образователен експерт Петер Радо"И вие ли като мен виждате решението на проблема с родното образование? И вие ли смятате "демократичните" реформи за пълен та 6ак?

72

7

преди 6 години

Мрачен спомен ли?! :) Хаха!!! Обучван съм като малък и беше супер интересно и полезно. Всики ходехме с желание и кеф! И беше безплатно! Учеха ни на култура на боравенето с оръжие. 4 години съм тренирал спортна стрелба. Учеха ни на медицински умения, как да правим шини, да спираме кръвотечения, да помагаме на пострадал. Изобщо да спасяваме хора! Изключително полезни неща. Днес учениците умеят да цъкат във ФБ :) Сори, но са написани един куп лъжи в "статията"! :)

71

Анонимен

преди 6 години

Тц, тц, тц... Да ангажираш децата с учене на полезни умения и работа в екип, това е толкова мрачно и комунистическо! Децата трябва да бъдат оставени на самотек, да се друсат, да пият и да бъдат учени, че всеки трябва да мисли само за себе си, ето това е демократично! Орбан, засрами се!

70

Циник

преди 6 години

Ще изтрият линка...но бях шокиран от последното немско изобретение!Вече дамите могат да си закупят - шорти против изнасилване! Вместо полицията да бори африканските и арабски изнасилвачи - се ппедлагат сейф шортс!По времето на Хитлер югенд - тарамбуките бързо щяха да си намерят майстора! О времена.. о нрави!

69

Анонимен

преди 6 години

"Бодро маршируващи деца и обучение по стрелба като част от учебния процес: това, което на мнозина източноевропейци им звучи като мрачен спомен за недалечното комунистическо минало"Разпуснати, нищоправещи лентяи с ниско образование и нулеви умения, запълващи времето си с евтин алкохол и наркотиц: това което на мнозина източноевропейци им звучи като светъл спомен от демократичното настояще.

68

Анонимен

преди 6 години

Верно - по-добре наркотици и алкохол. Някак си по-демократично звучи.

67

Анонимен

преди 6 години

забележете в какъв стил е статията , преди 20 години ни ликвидираха цялата армия а танковете предадоха за скрап като ни убеждаваха че армия не ни трябва , една държава без войска не е никаква държава , тогава може да се управлява от шепа некадърници който получават солиден хонорар от запада

66

POGUBENI DECA

преди 6 години

PRI DEMOKRACIQTA PIQNI I DROGIRANI DECA PROSTITUIRASCHTI DECA ZAVISIMI OT POROKA DECA PO LIE GOTINO I VLASTTA NE GI PAZI I IGRAE S BANDITITE 200 000 IZVYN UCHILISCTE

65

Реалист

преди 6 години

Учиниета на Дарвин за произхода на видовете е пълна глупост.Човека никога не е бил *** , а винаги си е бил отделен вид.По времето на Дарвин не се е знаело за ДНК и РНК а се е отдавало прекалено значение на влиянието на околната среда.Те и руснаците отричаха в началото гените , докато американците не ги снимаха с електронен микроскоп и ги показаха.Руснаците твърдяха че може да посадиш пшеница , и да ожънеж ръж.Абе луда работа.

64

Анонимен

преди 6 години

По-добре отколкото да висят по кафенетата или да жулят амфети (което се води демократично).

63

Анонимен

преди 6 години

При демокрацията от евроатлантически тип за източноевропейските страни децата ня ходят на стрелби и не маршируват, а си носят ножки и бухалки из джобовете и раниците. Някои от тях, по - бедните, но по - умните я карат на арматури.

62

Анонимен

преди 6 години

то щото нашето образование с по 10 учебника по предмет е прокопсало, за пари плачат тия, не за друго

61

Анонимен

преди 6 години

В основното, 7 и 8 клас, имаше един предмет - общество и личност, или общество и право, или морал и право. Забравил съм вече точно. Напрактика си беше основи на комунизма.

60

Анонимен

преди 6 години

"Маршируващи деца, обучение по стрелба: При комунизма бе същото!"A при демокрацията децата с какво се занимават? На какво ниво са възпитанието им, дисциплината и уважението?

59

Анонимен

преди 6 години

И аз съм стрелял с бойни патрони на военно обучение в Говедарци, в средата на 80-те. По спомен беше 5 на единична и 3 на автоматична.

58

Анонимен

преди 6 години

А в щатите направо стрелят необучени! Кой и.д.и.от ги пуска тези статии?

57

Анонимен

преди 6 години

Патриотичното възпитание като противодействие на евроатолантизма. Не е лоша идеята. Унгарците не са глупави хора. И не вярват на евроатлантическите измами, както нашите германофили, дето се чудят защо децата им са диабетици и продължават да си купуват немски храни за източноевропейския пазар...

56

Циник до 70

преди 6 години

И Освиенциум е "консервиран" ....за определени цели!А "локацията" им в Берлин е наистина предразполагаща към кожодерски наеми!Което не отменя грозотията им ... а още по-малко историческото им значение!Паметник на окупаторите!