Снимка: iStock/Rafa Jodar

Нова тенденция в света на обувките превзема дните до края на лятото.

Знаете, че още в началото на топлия сезон стана ясно, че сега по-модерни са спортните обувки и такива, които редовно носим във всекидневието.
 
Джапанките се завърнаха през това лято, а тези между пръстите или тип прашка, са абсолютен хит. Те бяха модерни и в първите години на 21 в., после бяха приемани по-скоро за обувка, която се носи основно за плаж или кратка разходка из квартала/до магазина.
 
Но сега те отново са модерни, стилни, комбинират се идеално с летни рокли, потничета, къси поли, къси дънкови панталонки, кроп топ, дълги панталони от лен, дълги макси поли.
 
Сега се появява една особеност - спокойно носете джапанките си до края на лятото, но имайте предвид, че е модерно те да са с квадратна форма около пръстите, пишат от британския "Cosmopolitan".
 
Обикновено тази част на джапанките към пръстите е овална, но ако намерите такива с квадратна, ставате истински модни икони.
 
Инфлуенсъри в социалните мрежи вече редовно се показват с такъв тип обувки. А актрисата Барби Ферейра заложи на тях още през миналото лято.
 
Най-хубавото е, че вече може да носите джапанки с квадртна форма не само на плажа и за небрежни разходки, а и в офиса, в ресторанта, в киното, в кафенето, на събития - перфектно ки пасват с летните рокли.
 
Още за тренда и снимките вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase