Снимка: Международнатa асоциация за млади готвачи
fallback

България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (Jeune Restaurateurs). По време на ключовото събитие на 6 март,  което се проведе в пространството на един от водещите партньори на асоциацията - кулинарна академия HRC, бяха привествани тримата български представители в лицето на Владислав Пенов (ресторант Космос), Филип Захариев (къща за гости Онá) и Веселин Калев (ресторант aEstivum).

Всеки един от тях получи лично символа на асоциацията, връчен от президента на JRE – Даниел Леман.  

„Днес добавяме България на картата на JRE – за нас е удоволствие, че именно вие ще бъдете нашите първи членове. Всички имаме една обща цел и днес повече от всякога сме отворени към новото. Вярвам, че предстоят изключителни възможности и в бъдеще ще можем да се учим един от друг“, сподели Даниел Леман, президент на JRE-Jeunes Restaurateurs и собственик на ресторант Moosegg в Швейцария.

Освен специалните отличителни за асоциацията табели, всеки един от шеф готвачите получи сертификат за членство в престижната асцоциация, която осигурява нови хоризонти, опит и обмен в гилдията.

„Присъединяването ни е голяма стъпка напред, както и сериозна отговорност. България има какво да покаже от гледна точка на продукти, рецепти и кулинарно наследство и ние сме сигурни, че благодарение на JRE ще успеем да популяризираме наследството, което притежаваме“, каза Владислав Пенов по време на пресконференцията.  

В контекста на кулинарната тема тримата български шеф готвачи показаха свой прочит на традиционни български ястия, разгръщайки познати вкусове по необикновен начин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 месеца

Сетих се за един много стар виц. Мъж и жена отиват в скъпарски ресторант. Носи се поръчката и се чува див крясък. "КЕЕЕЛНЕЕЕЕР!!! Къде ми е пържолата?" Идва някакъв мазник - "Под лимончето, господине." Та така и си мисля за всичките тия мацаници в чиния. Аз да ям ли отивам или да го гледам това? То по-добре да си взема аквариум с рибки. Ще се води "суши натюр" в менюто.

10

Анонимен

преди 2 месеца

За съжаление, като погледнеш сайтовете на... младите готвачи и менютата, виждаш само някакви западни тъпотии, които нямат нищо общо с традиционната българска кухня, която беше в своя апогей по време на Балкантурист...

9

Анонимен

преди 2 месеца

Кажете ми любители на прешъс блюдата по 2000 лв чинията.В една мъжка брада има толкова бактерии колкото в една не много добре почистена тоалетна.Падат и косми парпенца от мъртва кожа,микроскопични микроорганизми и подобни прелести докато ви бърка манджата.Не ви ли е гнус брадат готвач да ви готви ?

fallback