Снимка: Международнатa асоциация за млади готвачи

България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (Jeune Restaurateurs). По време на ключовото събитие на 6 март,  което се проведе в пространството на един от водещите партньори на асоциацията - кулинарна академия HRC, бяха привествани тримата български представители в лицето на Владислав Пенов (ресторант Космос), Филип Захариев (къща за гости Онá) и Веселин Калев (ресторант aEstivum).

Всеки един от тях получи лично символа на асоциацията, връчен от президента на JRE – Даниел Леман.  

„Днес добавяме България на картата на JRE – за нас е удоволствие, че именно вие ще бъдете нашите първи членове. Всички имаме една обща цел и днес повече от всякога сме отворени към новото. Вярвам, че предстоят изключителни възможности и в бъдеще ще можем да се учим един от друг“, сподели Даниел Леман, президент на JRE-Jeunes Restaurateurs и собственик на ресторант Moosegg в Швейцария.

Освен специалните отличителни за асоциацията табели, всеки един от шеф готвачите получи сертификат за членство в престижната асцоциация, която осигурява нови хоризонти, опит и обмен в гилдията.

„Присъединяването ни е голяма стъпка напред, както и сериозна отговорност. България има какво да покаже от гледна точка на продукти, рецепти и кулинарно наследство и ние сме сигурни, че благодарение на JRE ще успеем да популяризираме наследството, което притежаваме“, каза Владислав Пенов по време на пресконференцията.  

В контекста на кулинарната тема тримата български шеф готвачи показаха свой прочит на традиционни български ястия, разгръщайки познати вкусове по необикновен начин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase