Снимка: Getty Images
fallback

Сигурно се питате защо толкова много знаменити мъже бяха обвинени в насилие в последно време? Това се дължи на Закона за оцелелите пълнолетни в Ню Йорк, който изтече през ноември. Това е специален закон на щата Ню Йорк, който предостави на жертвите еднократен едногодишен прозорец, в който да съдят предполагаеми извършители на сексуално насилие, извършено преди много години или дори десетилетия.

Именно затова в последния момент бяха предявени искове за сексуално насилие срещу звезди като Аксел Роуз, Джейми Фокс и Куба Гудинг Джуниър. Много знаменитости, политици и спортисти станаха обвиняеми, като в този списък имаше и много познати имена от минали скандали (от времето на движението #MeToo), но и няколко нови случая също се откроиха.

А ето и някои от по-забележителните съдебни дела за сексуално насилие, извършено от известни личности:
Президентът Доналд Тръмп беше един от първите, съдени по силата на закона, когато влезе в сила миналия ноември, от писателка, която каза, че той я е изнасилил в съблекалнята на универсален магазин.

Е. Жан Карол беше писала за предполагаемото нападение в книга от 2019 г. Тръмп отхвърли обвинението, като каза, че това никога не се е случвало. Първоначално тя съди президента само за клевета, тъй като обвиненията датират от средата на 90-те години и крайният срок за подаване на иск отдавна е изтекъл. Но Законът за оцелелите възрастни разчисти пътя за подобни дела за сексуално насилие.

През май съдебните заседатели намериха Тръмп за виновен в сексуално насилие над Карол, но не и в изнасилване. Тя получи 5 милиона долара, включително обезщетение за клевета.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

гфйг

преди 9 месеца

До 19Ма разбира се ...то всички които са к**8рви не са дъщери на някого...те са едни ангелчета.....да ако дъщеря ти е ку....*ва тъй като не си я възпитал правилно а просто си и купувал новия хайфьон мислейки че видиш ли къв си баща ...да ще я наричаме ку...рва и дори когато си завираш главата в пясъка преструвайки се че тя не е дълбоко в себе си знаеш че е к...***.

17

Пъф

преди 9 месеца

До Разкази от гетотоЩе ме хванеш в другия живот, жина

16

Разкази от гетото

преди 9 месеца

За другите не знам, но Пъф се надявам да лежи за организирането на убийството на Ту Пак.

fallback