Снимка: БГНЕС
fallback

Милиардерът Джеф Безос и годеницата му Лорън Санчес обявиха, че са съкрушени от разрушителните пожари, които се разразиха в Хавай, заради което са решили да дарят 100 млн. долара на бедстващия район.

"В мислите ни са всички семейства, които изгубиха толкова много и за цялото общество там, което е съкрушено. Неотложните им нужди са важни, но и тези, които са свързани с дългосрочното възстановяване, което ще се случва, дори след като вниманието на всички вече е намаляло", пише двойката в изявлението си.

Двойката обяви, че е създала фонд за Мауи и са твърдо решени да дарят сумата от 100 млн. долара, за да се възстанови островът. Разбира се, проявата им на щедрост беше приветствана от куп популярни личности, сред които Кейти Пери, Кати Хилтън, Рейчъл Зоуи и др.

Апокалиптичните пожари, които тази седмица пламнаха в Мауи разрушиха хиляди домове, предаде dir.bg. До момента 80 човека са загубили живота си, а над 1000 са все още изчезнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 месеца

А аз си мислех, че Безос и Преслава даряват 100Милиона за Хаваи.

29

Анонимен

преди 9 месеца

До днес само 3% от изгорените бараки са претърсени за евентуални жертви, само 3%. Никой не го е еня за хаората там. Казха го и по наша телевизиия, един младеж, излъгал се да хпди на "студентска бригада в САЩ", т.е. да унижава страната ни. Каза, че няма никаква организация за никаква помощ. И това - курортно селище. Уж световно известно. Ей т'ва им е нивото. а тези 100 милиона $ ще стигнат само за пътни разходи на два кораба със стока. Това са острови, всичко се докарва отдалече.

28

Анонимен

преди 9 месеца

Егаси травелата с джуки като маймунски з-ник.

fallback