Getty

Принцовете на Великобритания решиха да заровят томахавката, поне за кратко, за да почетат покойната си майка.

Уилям и Хари обединиха сили в чест на принцеса Даяна, участвайки в две различни видеа, изпратени до фондацията Diana Award Legacy, която раздаде ежегодните си награди навръх рождения ден на покойната принцеса на Уелс. Асоциацията всяка година отдава почит на младежи, които променят света и се опитват да създадат една по-добра среда за живот на следващите поколения. 
 
В чест на покойната си майка, Уилям и Хари изпратиха специални послания към тазгодишните победители, поздравявайки ги за добре свършената работа и успехите, които са постигнали. Бъдещият крал на Великобритания се обърна специално към победителката Хана Ходгсонанд и другите млади иноватори, аплодирайки ги за успешното преминаване през трудностите, за да достигнат до целта си. 
 
"Това, което ги обединява, е куражът, състраданието и непреклонната отдаденост на това да променят живота на другите. Днес ние почитаме силата на тези млади хора - силата да промениш статуквото, да се бориш срещу несправедливостта и да вдъхновяваш важните промени", каза още Уилям. 
 
Поздравявайки носители на награди, които включват 189 младежи от 31 страни, принцът заяви, че всички те доказват на света, че все пак има хора, които са готови да направят положителни промени за следващите поколения. "Вие сте носители на надежда и вдъхновение, създавайки светлина, която да ни води по правилния път". По думите му, младите хора могат да направят много повече, отколкото всеки си мисли, но само им трябват правилните инструменти и възможности. 
 

Принц Хари пак със спомени за Даяна: Животът ѝ се ръководеше от емпатията

Принц Уилям сподели за какво би се разочаровала Даяна в наши дни

Чарлз към Даяна: Даде ми наследник и резерва за трона – работата ми приключи

Речта на Уилям завърши с почит към принцеса Даяна, която загина на 36 години в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 година. Той обясни, че наградите рефлектират вярвания, които майка му е споделяла и му носи гордост, че някой продължава нейното наследство.  

Още за помиряването между двамата братя и други новини от британския кралски двор, ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase