Getty

Само една дума, изречена от принц Хари, направи невъзможно да възобнови връзката с брат му принц Уилям. Кралският коментатор Даниела Елсер отбеляза, че за неудобната фраза херцогът на Съсекс му се е наложило да плати твърде висока лична цена. Отношенията между двамата братя са обтегнати от известно време, но сега изглежда шансът за помирение е още по-малък, от колкото е било преди.

Оказва се, че една "ключова" дума е всяла голям раздор помежду им, се отбелязва в статия на автора на призраци Джон Джузеф Мерингер, който работи с Хари по създаването на мемоарите Spare. Той описва как херцогът на Съсекс е изразил радостта си от продажбата на автобиографията му и факта, че историята му най-накрая излезе на бял свят.
 
„Той си спомни съвета ми „да се довери на книгата“ и изрази радостта си, че го е послушал. Хари беше невероятно щастлив да почувства, че всички най-накрая знаят истината и гласът му звучеше свободно. Имаше сълзи в очите си. Аз също“, каза Мерингер.
 
Елсер подчерта, че използването на думата "свободен" символизира желанието на Хари за свобода. „Въпреки това, в преследването на тази единствена дума – Хари, независимо дали го осъзнава или не, е платил изключително висока лична цена.“
 

Меган Маркъл се възхитила на лукса, в който живеят принц Уилям и Кейт Мидълтън

Още преди познанството си с принц Хари, Меган Маркъл показва решителен характер

Заради имиджа – Меган Маркъл може да пусне отново своя блог

Той добави, че загубата на връзката му с принц Уилям е „може би най-очевидната загуба“. Уилям е представен в книгата в негативна светлина - херцогът на Съсекс говори за брат си като за дребен и дори агресивен човек.
 
Още за раздора между Уилям и Хари и други новини за британското кралско семейство ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase