Снимка: БГНЕС

Шефът на Twitter Илон Мъск каза пред BBC, че управлението на компанията е било "доста болезнено" и "като влакче в увеселителен парк".

Предприемачът мултимилиардер обаче добави, че би продал компанията, ако се появи правилният човек.

Мъск, който също управлява Tesla и SpaceX, купи Twitter за 44 милиарда долара през октомври. Той участва в интервю в Twitter Spaces, което привлече повече от три милиона слушатели.

Запитан дали съжалява, че е купил Twitter, Мъск каза, че "нивото на болката е било изключително високо, това не е било някакво парти“. Говорейки за времето си в Twitter досега, Мъск отговаря: "Не беше скучно. Беше като влакче в увеселителен парк."

Беше "наистина доста стресираща ситуация през последните няколко месеца", добави той, но каза, че все още смята, че купуването на компанията е правилното нещо.

Той каза, че нещата вървят "сравнително добре", заявявайки, че използването на сайта се увеличава и "сайтът работи".

Натовареността означава, че "понякога спя в офиса", каза той и добави, че има място на диван в библиотека, "където никой не ходи".

Запитан за решението да добави етикет към главния акаунт на BBC в Туитър, описвайки го като "медия, финансирана от правителството", Мъск каза: "Знам, че BBC като цяло не е развълнувана от това да бъде етикетирана като държавна медия".

По-рано тази седмица корпорацията се свърза с гиганта на социалните медии относно обозначението в акаунта @BBC, за да разреши проблема „възможно най-скоро“.

"BBC е и винаги е била независима. Ние сме финансирани от британската общественост чрез лицензионната такса", се казва в съобщението.

Говорейки за финансите на Twitter, Мъск каза, че компанията сега е "приблизително на нулеви позиции", тъй като повечето от нейните рекламодатели са се върнали.

Той също така каза, че съкращаването на работната сила от малко под 8000 по времето, когато купи фирмата, до около 1500 не е било лесно.

Напускането на много от инженерите, след като Мъск купи компанията, породи опасения относно стабилността на платформата. Той призна някои проблеми, включително прекъсвания на сайта. Но обясни, че прекъсванията не са били много дълго и в момента сайтът работи добре.

По въпроса за наследените проверени сини отметки на платформата Мъск каза, че те ще бъдат премахнати от акаунтите до края на следващата седмица.

Личното състояние на Мъск се оценява на почти 190 милиарда долара, което го прави вторият най-богат човек в света според списъка на милиардерите на Forbes.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase