Снимка: БГНЕС
fallback

Любимецът на поколения българи, Георги Стайков, ще съди България в Страсбург заради забавена с месеци инвалидна пенсия.

Легендарният български актьор, който изигра бунтаря Ростислав във филма "Вчера", днес живее прикован в инвалидна количка в апартамента си в Бургас. От 4 години страда от множествена склероза.  

"Играхме в Поморие, не в града след Поморие. Аз си изкарах сцената, но после се тръшнах", разказа Георги пред Bulgaria ON AIR.
Актьорът разчита единствено на пенсията си за хора с увреждания, която е в размер на 120 лева. А тази за инвалидност, въпреки решението от ТЕЛК от 6 февруари 2023 г., се бави.  

"Тя  е в размер на  604 лева. Те усвоиха една камара милиони, бих казал милиарди, а една малка пенсия им се свиди. Ако парите ги няма до 7 март ще съдя този, който трябва", обяви актьорът.

"Не само актьори, те са с най-различни професии и говорят най-различни езици. Това е животът", коментира любимецът на поколения българи.

След десетки роли в киното и на театралната сцена в България, той снима и в над 40 филма и сериали в чужбина, като партнира на известни актьори. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Фен

преди 1 година

Не знам дали страхливо започваме живота си, но със сигурност го завършваме страхливо. Повечето хора не разбираме смъртта и кръговрата на живота, а освен това сме подвластни на заложени от хилядолетия инстинкти. Здрав дух в здраво тяло - понеже Духът е подвластен на тялото, както и обратното.

43

Истината

преди 1 година

Диагнозата мултиплена склероза не означава автоматично пенсия по болест и да си стоиш у дома. Много хора си работят нормално, спазват терапията и могат да се явят на ТЕЛК с това заболяване.Цял живот купон/+литри алкохол/, а сега вай. Господин актьор , никой с нищо не ви е длъжен

42

Анонимен

преди 1 година

В България има живот само за богатите, всичко друго е аут.

fallback