44

Фен

преди 1 година

Не знам дали страхливо започваме живота си, но със сигурност го завършваме страхливо. Повечето хора не разбираме смъртта и кръговрата на живота, а освен това сме подвластни на заложени от хилядолетия инстинкти. Здрав дух в здраво тяло - понеже Духът е подвластен на тялото, както и обратното.

43

Истината

преди 1 година

Диагнозата мултиплена склероза не означава автоматично пенсия по болест и да си стоиш у дома. Много хора си работят нормално, спазват терапията и могат да се явят на ТЕЛК с това заболяване.Цял живот купон/+литри алкохол/, а сега вай. Господин актьор , никой с нищо не ви е длъжен

42

Анонимен

преди 1 година

В България има живот само за богатите, всичко друго е аут.

41

Анонимен

преди 1 година

Бойко ви управлява над десетилетие, сега ще сърбате попарата му. Калинките забатачиха всичко, а сега се оправдават със следващите които няма как за седем месеца да сринат всичко.

40

Анонимен

преди 1 година

Кокорче ще ни ококори, този защо ще съди данъкоплатците, да хване Кица, Кокорчо и кака Лена и да ги съди.

39

Анонимен

преди 1 година

До 37 МНОГО До До 17 си неграмотен. В колкото държави си работил, и осигурявал, всяка ти плаща съответната пенсия, без разлика 5месеца или 5г. . . . . . . . НЕ ЗНАМ КАКВО ТИ ДАВА ПРАВОТО ДА ДАВАШ СЪВЕТИ? В КОЛКО ДЪРЖАВИ СИ РАБОТИЛ? ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ НЕ Е ТАКА, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ Е ЛЪЖА, НО ПРОСТО НЕ ЗНАЕШ! СТИГА ИНСИНУАЦИИ!

38

Анонимен

преди 1 година

Ако ни приемат в Шенген значи ЕС наистина не става за нищо и се разпада.

37

Анонимен

преди 1 година

До МНОГО Ако си внасал за пенсия. Но на запад не е задължително и оставаш без пенсия.

36

999

преди 1 година

НЕ Е НЕЛЕЧИМО. ДА СЕ КОНСУЛТИРА СЪС СЛАВИ ТРИФОНОВ.

35

МНОГО

преди 1 година

До До 17 си неграмотен. В колкото държави си работил, и осигурявал, всяка ти плаща съответната пенсия, без разлика 5месеца или 5г.

34

Анонимен

преди 1 година

Защо се бави пенсията на болния актьор? Какво казват надлъжните органи? Защо нито един политик, омбудсманът, социалните органи, не реагират? Къде са протестърите, които уж искат промяна?

33

Анонимен

преди 1 година

Пенсия за Инвалидност получават и тези дето нямат и един ден осигуряване, а иначе на работещите е до 5г осигуряване и си получават Пенсия по Инвалидност над 50% под 50 не дават Пенсия .А осигуряването е дело на работодателя а той според законите приети от депутатите те осигурява винаги независимо каква категория труд вършиш на минималната. Аз съм се карал с работодателя и не ме вземат на работа ако искам да ме осигурява на максималното според вида на полагания труд, оправдава се с закона

32

До 17

преди 1 година

По всички закони на ЕС, за останалите не знам, но 2 пенсии от различни държави не можеш да получаваш. Или шведска или нашенска, няма друг вариант!

31

до 28

преди 1 година

Само дето пенсиите НЕ СЕ РАЗДАВАТ, а се изчисляват въз основа на осигурителните вноски, които си внасял в НОИ. Внасял си повече - взимаш по-голяма пенсия. Внасял си малко - получаваш малко. Без значение колко си висок и колко си красив и за колко ПО-ПО-НАЙ се имаш.

30

Анонимен

преди 1 година

Осигурявайте се на минимума и чекайте голема пенсия! Пенсията зависи изцяло от осигурителната вноска. Имам познати взимат максимума...

29

Анонимен

преди 1 година

Ами той Жорката смуче по бутилка уиски на ден. То да не би да е без пари. И не пие обикновено, като вас, от БИЛЛА. Само фърст марки и над 20 лета.

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Не се знае дали е за повече инвалидност. Познавам хора работили най-обикновени лаладжийски работи цял живот, дават им с 50% повече пари само заради годината в която са се пенсионирали.

27

Анонимен

преди 1 година

Моита е от 2019г през две години на преосвидетелстване 20г имам 2 категория труд и в момента е 396.95лв 60 % инвалидност бъбречна недостатъчност. Тия 605лв сигурно им дават за повече инвалидност мисля не знам точно

26

Анонимен

преди 1 година

Че то тая 600 и нещо лева пенсия се е направо от големите! В България пенсиите не са раздавани както би било честно. На едни са по примерно 400, а на други пенсионирали се на следващата година са по примерно 600, без да са работили нещо повече или по-тежка работа. Това не е честно! Къде е Нинова? Къде е Баце? Къде са ПатрЕотите? Това ли им е справедливото?

25

да съди като

преди 1 година

Бивш съдийски шеф осъди прокуратурата за над 300 000 леваЕвелин Драганов бе оправдан по обвинение в закана с убийство към деловодителкаБившият председател на районния съд в Раднево Евелин Драганов осъди прокуратурата да му плати обезщетения от над 300 000 лева.Това става ясно от решение на Софийския градски съд (СГС), където Драганов е завел иск за 350 000 лева. Той е заради обвинението в закана с убийство към деловодителката в районния съд в Раднево Йовка Иванова, по което той беше окончат