БГНЕС

Последните дни на кралица Елизабет II попадат във фокуса на световното внимание благодарение на нова книга, която се очаква да излезе през декември.

Откъс от предстоящата творба „Елизабет: Интимен портрет“ на кралския писател Гайлс Брандрет разказва как покойния монарх се е примирил със смъртта си няколко месеца по-рано. Авторът документира и посещението на преподобния д-р Йън Грийншийлдс в замъка Балморал през последния уикенд преди смъртта на кралицата. Елизабет почина на 8 септември тази година, заобиколена от децата и внуците си, само няколко месеца след честването на 70 години на трона.
 
„Истината е, че Нейно Величество винаги е знаела, че оставащото ѝ време е ограничено. Тя прие това с целия благодат, който бихте очаквали“, пише Брандрет. Допълва, че кралицата му казала, че не съжалява за нищо. За нея вярата била едно от най-ценните неща в живота ѝ, като именно затова е искала последна среща с преподобния д-р Грийншийлдс, за да може да си отиде в мир.
 
Брандрет пише още за слухове, че Нейно Величество е имала рядка форма на миелома – рак на костния мозък, което би обяснило нейната умора, загуба на тегло и проблемите с мобилността, за които често пропускаше официални събития в последната година от живота си. Тя беше замествана от сина си Чарлз или внука си Уилям, като често се движеше и с бастун, което притесни голяма част от феновете на кралското семейство.
 
Недостижим пример: Камила Паркър-Боулс опита да наподобява Елизабет II

Сара Фъргюсън за кучетата на Елизабет II: Те са национално наследство

Принцеса Ан наследи перли на Елизабет Втора
 
Авторът обяснява, че не е изненадващо, че причината за смъртта на Елизабет е обявена като „старост“, тъй като това е често срещана причина, когато пациентът е над 80 години, неговият лекар се е грижил за него през целия му живот и постепенно е видял отслабването на здравето му.

Още за смъртта на Елизабет Втора и други новини от британския кралски двор ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase