Снимка: БГНЕС

"Политическа отрова" - така определи скандала с режисьора Александър Морфов актьорът Валери Йорданов.

"Клоака"!!! Не може да се "надраскана врата", като израз на протест, несъгласие, бунт, като дъвка на стола на лош учител, с ясно, открито и дълго изразени мотиви и опити за дискутиране. И след това да се характеризират тези действия като "вандалска проява и насилие", написа във фейсбук профила си Йорданов.

Ето и целият му пост:

Скандалът със Сашо Морфов се превърна в "политическа отрова". "Клоака"!!! НЕ МОЖЕ да се "надраска врата", като израз на протест, несъгласие, бунт , /като дъвка на стола на лош учител/ , с ясно , открито и дълго изразени мотиви и опити за дискутиране. И след това да се характеризират тези действия, като "вандалска проява и насилие".... А, в същата `Национална сграда и Държава`, преди това да се свалят ПЕТ на брой постановки /на Ал. Морфов/, при ПЪЛНИ салони и от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО значение и неповторимост, в Съвременния Български театър, но `неудобни` на тогавашните `властимащи`.... Да свалиш `История и Бъдеще` И НИКОЙ да не попита Политическите поръчители: ЗАЩО го направихте?!? КОГО ограбихте? Нас?...... `Свикнали` Ви изглеждаме, но `навиците ви са вредни .

Въпрос: Колко на брой актьори и служители трябва да напуснем Народния театър, за да разберете, че там се случва нещо нередно, написа малко преди това в социалната мрежа Йорданов.

Тези думи той определи като последен негов коментар по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase