Снимка: bTV

Поредно изпитание се стовари върху участниците във „Фермата“. Месец преди финала на предаването риалити героите бяха подложени на жесток морален тест. От него стана ясно доколко всеки е готов да се жертва за другия.

Продукцията претегли на кантар ценностите на претендентите за стоте бона в напрегнат момент, в който гимнастичката Валерия излежаваше най-суровото наказание, налагано някога в стопанството - 48 часа карцер. Тя беше затворена съвсем сама в къща със заковани прозорци, след като беше обявена за най-безполезен фермер.   

Водещият Андрей заложи капан на останалите участници като хладнокръвно ги излъга, че Валерия рязко се е почувствала зле. „Стана й много лошо, извикахме лекар, сложихме й система, дадохме й леки успокоителни, сега спи. Обезводнила се е или е получила паник атака. Според правилата не можем да я освободим, но, ако някой от вас иска, може да влезе на нейно място в карцера за още 48 часа“, обясни той с каменно лице и сериозен тон.

Притеснени от думите му, всички участници пожелаха да бъдат заключени в импровизирания затвор на мястото на „болната“ Валерия. „Мога да издържа всичко в името на приятелството!“, отсече домакинята Аксения, която е най-близка със спортистката, а останалите се присъединиха към нея. През това време Валерия тайно гледаше реакциите им на монитор, трогната до сълзи. Впечатлен от решението на участниците да се жертват за гимнастичката, Андрей призна, че тя няма здравословни проблеми, а продукцията е тествала морала на участниците. „Показахте, че сте човечни и че имате ценности“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase