Снимка: БГНЕС

Американският комик и водещ Джей Лено пострада сериозно при пожар в гаража си в Лос Анджелис.

72-годишният Лено е получил изгаряния по лицето и е отменил ангажиментите си до края на седмицата. Той се лекува в Grossman Burn Center в Лос Анджелис, според уебсайта TMZ.

Лено е известен с любовта си към колекционирането на коли. Твърди се, че е работил върху превозно средство, когато то е избухнало в пламъци в събота.

Колекцията му от автомобили включва около 180 ретро и екзотични превозни средства, както и приблизително 160 мотоциклета.

"Получих сериозни изгаряния от пожар с бензин. Добре съм. Просто ми трябва седмица-две, за да си стъпя на краката", съобщи самият Лено в изявление за сп. Variety.

Лявата страна на лицето на комика е пострадала, но окото и ухото му не са сериозно увредени, съобщи Ройтерс.

Комиксът трябваше да се появи на конференция в Лас Вегас в неделя, но организаторите информираха присъстващите, че Лено няма да присъства поради "сериозна спешна медицинска помощ".

Имейл до присъстващите на Форума на финансовите марки гласи: "Семейството му не успя да ни предостави много подробности, но той е имал нужда от много сериозна спешна медицинска помощ, която не позволява на Джей да пътува. Всичко, което знаем е, че той е жив, така че нашите молитви са към него и семейството му тази вечер.”

Лено е дългогодишен бивш водещ на популярната в САЩ вечерна програма за разговори The Tonight Show. Той напусна шоуто през 2014 г., същата година, в която беше въведен в Залата на славата на американската телевизия.

Сега той е домакин на телевизионния сериал "Гаражът на Джей Лено". Скорошен епизод включваше президента Байдън, който също е автомобилен ентусиаст, зад волана на ретро Corvette.

През 2016 г. Лено участва в катастрофа, след като драг състезател с мощност 2500 конски сили, в който той беше пътник, се преобърна по време на тест на пистата Irwindale Speedway в Калифорния. "Е, това със сигурност беше вълнуващо", каза тогава Лено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase