Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл и принц Хари направиха първата си публична поява заедно след погребението на кралица Елизабет II. Те присъстваха на концерт на хавайската певица Паола Фуги в Санта Барбара - певицата публикува снимки с херцозите на Съсекс в своя Instagram.

Тя изпълнява в стилове реге, фолк и поп и посвещава музиката си на "вдъхновението от положителна социална промяна". Самата певица е премина през трудни времена: като дете тя остана сираче и отгледана от баба си и дядо си. В същото време музиката й помогнала да преживее болката от личната загуба. Сега в дискографията на певицата вече има два солови албума.

Няколко дни по-рано Меган Маркъл пусна нов епизод от своя подкаст Archetypes, в който засегна стереотипното възприемане на азиатските жени в поп културата, предава БГНЕС.

В същото време във Великобритания се обсъждат нова книга на кралския експерт Валентин Лоу, наречена "Придворните: Скритата сила зад короната". В нея се твърди, че характерът на Хари, който бе голям любител на купони, се е променил рязко след срещата с Меган Маркъл.

"Дивият купонджия в него умря, когато срещна Меган Маркъл", се казва в книгата. Според Лоу, Хари е зарязал тези навици завинаги и се наслаждава на живота в Калифорния с Меган и двете им деца, тригодишния Арчи и едногодишната Лилибет.

Докато представяше книгата си за Good Morning Britain, Лоу коментира и темата за отказа на Мегзит, тоест на Меган и принц Хари, от кралските задължения. Признаците, че Хари и Меган са нещастни в кралската среда имаше още в началото, през първата година от брака им. И никой наистина не направи нищо по въпроса. Не е имало разговори с най-висшите придворни. Според Лоу, раздялата е била неизбежна, тя е била заложена още преди появата на Меган. Медийното внимание подлудяваше принц Хари и той беше много нещастен.

"Параноичният" принц Хари провеждал "тестове за лоялност" на персонала, каза Лоу. Преди това пресата вече беше обсъдила, че служителите на двореца, които са работили с херцозите на Съсекс, не са ги издържали и са напускали работата.

На свой друг Кати Никол, също кралска експертка, твърди, че принц Чарлз (сега крал Чарлз III) е наричал херцогинята на Съсекс "волфрамова". Меган получила това прозвище "заради издръжливостта" (волфрамът има най-високата точка на топене сред металите). Никъл обясни, че псевдонимът на Маркъл очевидно се е родил по време на нейното появяване през 2018 г. с принц Уилям и Кейт Мидълтън на форум на Кралската фондация. Според източника на Никол това е бил "момент на събуждане" за Уилям и Кейт, когато са разбрали, че "Меган е много впечатляваща, много уверена и много способна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase