Снимка: БГНЕС

Актрисата Дженифър Анистън има проблеми със съня от много години, от безсъние до ходене насън и други проблеми.

Дженифър разкри проблемите си със съня пред списание “People“.

"Мисля, че започна някъде през трийсетте ми или дори по-рано, но човек просто не забелязва ефекта от лишаването от сън, когато е млад. Тогава го приех несериозно и изведнъж осъзнах, че това се отразява на деня, работата, функционирането и външния ми вид", каза популярната актриса, описвайки как е прекарвала часове в опити да заспи: "И колкото повече се тревожех за това, толкова по-трудно ми беше да заспя."

Звездата от сериала "Приятели" имала проблеми и със сомнамбулизъм, който с времето спрял.

"Известно ми беше, че го правя. Събуждаха ме алармите в къщата, които пусках преди лягане. Но не мисля, че вече правя това, защото не съм толкова лишена от сън, както бях на този етап", каза Дженифър, цитирана от БГНЕС.

Дълго време тя отлагала да потърси медицинска помощ, защото смятала, че проблемите със съня не са толкова важни. Но преди няколко години разбрала, че безсънието може да бъде сериозен проблем и че трябва да търси решение.

"Това се превърна в нещо, с което наистина се борих. За да сте здрави, трябва да се храните правилно, да спортувате и да спите. И ако не спите достатъчно, няма да имате сили да спортувате или да направите правилния избор по отношение на храненето", каза актрисата.

Когато помолила за помощ, тя получила много полезни съвети и решения за този проблем, така че днес спи, релаксира, разтяга се или прави йога и не използва телефона си. Също така, според съветите на лекаря, тя се опитва да си ляга всяка вечер по едно и също време, което, както признава, понякога е много трудно.

"Спя с трите си кучета в леглото. Много ми е приятно", добави Анистън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase