Снимка: БГНЕС

Тялото на софтуерния предприемач Джон Макафи остава в испанска морга година след смъртта му, тъй като съдебното дело, заведено от семейството му с искане за допълнителни проверки, все още не е решено, съобщиха властите и адвокатът му, предаде "Ройтерс".

Макафи, който през 1987 г. пуска на пазара първия в света антивирусен софтуер, бе намерен мъртъв на 75-годишна възраст на 23 юни миналата година в затворническата си килия. Това се случва само няколко часа след като Върховният съд на Испания разреши екстрадирането му в САЩ по обвинения в укриване на данъци.

Още по темата

Британско-американският магнат беше затворен в затвора Brians 2 в Барселона в продължение на осем месеца след ареста му, след като години наред се укриваше от американските власти.

Аутопсията установи, че той е починал от самоубийство. Затворническите власти заявиха, че четири месеца преди смъртта си той вече е направил опит да се самоубие.

Припомняме, че вдовицата му Джанис Макафи поиска „задълбочено разследване“ на смъртта му. Според нея съпругът й не е имал намерения да се самоубива, когато са говорили последно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase