Снимка: БГНЕС

Съпругата на Брус Уилис - Ема Хеминг, иска той да се срещне с най-добрите лекари, за да ограничи последиците от афазията му.

Според "People" 43-годишната Ема Хеминг-Уилис ще остане със съпруга си Брус, въпреки че афазията му го принуждава да прекрати актьорската си кариера едва на 67 години. Диагнозата е била "трудна за" Ема, защото "не е лесно да видиш как съпругът ти се влошава", казва източник, близък до двойката. Ема вече се е свързала с лекари, за да осигури най-добрите възможни грижи за звездата, която има на разположение и медицинска сестра за домашни грижи. "Ема ще остане с Брус" заради дъщерите им Евелин, на 7 г., и Мейбъл, на 10 г., съобщи същият източник, цитиран от БГНЕС.

В четвъртък вечер Ема публикува съобщение, в което благодари на феновете и близките на актьора за подкрепата. "Вашата любов, подкрепа, състрадание и молитви наистина ми помагат. Толкова съм благодарна", написа моделът в Инстаграм. "Благодаря ви от все сърце."

Още по темата

В сряда съобщението за оттеглянето на Брус Уилис по здравословни причини беше като бомба. "Нашият любим Брус имаше някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която влияе на когнитивните му способности. В резултат на това и след внимателно обмисляне Брус се оттегля от тази кариера, която означаваше толкова много за него", написа семейството му в Инстаграм. Посланието е подписано от съпругата на актьора, Ема Хеминг-Уилис, както и от бившата му съпруга Деми Мур и дъщерите му Румър, Скаут, Талула, Мейбъл и Евелин.

Според американски експерти афазията често се появява след инсулт или травма на главата и пречи на пациента да общува нормално. "Това може да повлияе на способността ви да говорите, пишете и разбирате езика, както в устна, така и в писмена форма", обясняват те. Съществуват различни форми на афазия, които се различават по тежест, но всички са инвалидизиращи. Семейството на артиста не съобщава подробности за това коя от тях има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase