Снимка: БГНЕС

Известният британски готвач Гордън Рамзи си навлече критиката на съгражданите си като обяви новогодишно меню на стойност 300 паунда (около 700 лв. – бел.ред.), и цената е без включени напитки. След добавянето на автоматична такса за обслужване от 15 процента, цената на вечерята става 354 паунда (800 лв.)

55-годишният шотландец сервира седемстепенно меню в своя ресторант Petrus, който притежава звезда Мишлен и се намира в Югозападен Лондон, предава БГНЕС.

Основното ястие в менюто за 31 декември е гълъб Анжу с круши и специален сос, а изисканият вкус може да бъде задоволен още със салата от пушена змиорка с картофи, пастет, стриди, печена риба морски език, мармаладово сорбе и лешников мус.

Но не вечерята е скъпа. Листът с вината, които се предлагат в ресторанта, всъщност са скъпи. Те се плащат отделно от вечерята. Винената листа на ресторанта включва вина по хиляди паунда бутилката.

Цените дори не са посочени в онлайн менюто и посетителите се съветват да изпратят имейл до сомелиера на ресторанта за списък с цените на виното.

Друг ресторант на готвача - The River, обаче, държи рекорда по най-скъпо меню. Там празнуващите в новогодишната нощ ще трябва да платят 402,50 паунда (около 935 лв.), за да се насладят на гурме-вечерята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase