Снимка: БГНЕС
21-годишният Роко Ричи, син на Мадона и Гай Ричи, продължава да търси себе си в творчеството. Наскоро в интернет се появи информация, че Роко е станал художник и е взел псевдонима Rhed, предаде БГНЕС.
 
Изданието Page Six смята, че младият художник вече е влязъл в сътрудничество с галерия в Лондон. Цената на картините му, представени на сайта Artsy, достига $31 000.
 
"Rhed е млад амбициозен художник с нетрадиционен и разнообразен културен произход. Детството му премина между Ню Йорк и Лондон, което повлия на неговия нетрадиционен и еклектичен стил", пише за Роко в сайта на галерията за съвременно изкуство Тани Бакстър.
 
В момента Роко учи в Лондонския университет по изкуствата. Първата му изложба в галерията се състоя през юли 2018 г. Художникът усвоява новата техника на бриколаж, която му придавай експресионистичност и енергия на уличното изкуство. 
 
В началото се е занимавал с рисуването на графити и в работата му определено може да се види ехото на Баския и Банкси.
 
На една от последните изложби на младежа, която се проведе това лято, дойдоха 63-годишната му майка Мадона и 53-годишният баща Гай Ричи. С тях бяха осиновените деца на Мадона, 15-годишната Мърси и 16-годишният Дейвид.
 
Роко имаше трудни отношения с Мадона, като през годините многократно е заявявал, че иска да живее с баща си. Мадона обаче се противопоставяше на това и се бореше за попечителство над сина си. Страните успяха да се помирят през 2017 г.
 
В началото на 2019 г. в пресата беше излязла информация, че Роко планира да се занимава професионално с изкуство в Лондон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase