Снимка: БГНЕС
fallback

Детективите са получили заповед за изземване на мобилния телефон на Алек Болдуин, докато търсят нови доказателства относно фаталната стрелба по оператор на снимачната площадка на филма "Rust".

Болдуин е размахвал пистолет "Колт" по време на репетиция за нискобюджетния уестърн, сниман в Ню Мексико през октомври, когато е изстрелял боен патрон и е убил Халина Хътчинс, предава БГНЕС.

В заповедта за обиск се казва, че "в телефона може да има доказателства", които биха могли да бъдат "материални и релевантни за това разследване", като се цитират различни текстови съобщения и имейли, изпратени до и от Болдуин във връзка с продукцията на "Rust".

Разследващите все още не са повдигнали обвинения във връзка с трагедията и отказват да изключат възможността за повдигане на обвинения срещу когото и да било от замесените, включително и срещу Болдуин.

Болдуин беше едновременно звезда и продуцент на "Rust".

В заповедта се казва, че Болдуин е обменил имейли с оръжейника на филма относно вида на оръжието, което трябва да се използва в сцената.

"Той каза, че е поискал по-голям пистолет", се казва в нея.

"На Алек бяха показани Колт с кафява дръжка и с черешова дръжка и в крайна сметка той избра този с кафявата дръжка."

Детективите събират информация за продукцията от преди началото на снимките.

В първото си голямо интервю след фаталната стрелба Болдуин заяви по-рано този месец, че му е било казано, че пистолетът не съдържа бойни патрони, и че Хътчинс го е инструктирала да насочи оръжието в нейна посока, докато се е подготвяла да заснеме сцената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

коледна изненада

преди 2 години

Да не се кахъри, ще пратят някоя девойка да му смартфона върне на стареца ;)

18

Анонимен

преди 2 години

АЛЕК БОЛДУИН Е ЖЕРТВА НА ПАРАНОРМАЛНО НАПАДЕНИЕ/в интервю той спомена,че не е натискал спусъка и няма представа какво точно се е случило,че никога не би го натиснал по този начин-и отново заплака искрено/!ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ,СНИМАНЕТО НА ФИЛМА Е БИЛО В НЮ МЕКСИКО! ПРОВЕРЕТЕ ПАРАНОРМАЛНИТЕ ФАКТИ ТАМ,КАКТО И НЕОБЯСНИМИ СЛУЧАИ И С"ИЗВЪНЗЕМНИ"!БИВШИ ВОЕННИ НА САЩ ОЩЕ ПРЕЗ 70-те ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА ПОДЗЕМНИ ТЕХНИ ЛАБОРАТОРИИ ТАМ! НИЕ ВСИЧКИ СИ ПАТИМ ОТ ТЯХ ОТДАВНА! СЛЕДВАЙТЕ БОГ,ХОРА,А АЛЕК НЕ Е ВИНОВЕН!

17

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 9 - Общо взето е било тотална небрежност от страна на всички. Не вярвам да е предомишлено убийство.

fallback