Снимка: БГНЕС
fallback

Вирджиния Робъртс Джуфре, една от предполагаемите жертви на сексуалния престъпник Джефри Епстийн, заведе дело и срещу принц Андрю във федералния съд в Ню Йорк.

Тя обвини синът на кралица Елизабет II, че й е посегнал сексуално в имението на Епстийн в Манхатън, както и на други места през 2001 г. Тогава тя е била непълнолетна, според съдебните протоколи. Принц Андрю отрича да е правил секс с нея.

"Ако не вземе мерки сега, щеше да му позволи да избяга от всякаква отговорност за действията си", заяви адвокатът на Джуфре Дейвид Бойс пред ABC News. "Вирджиния се ангажира да предотвратява ситуации, в които богатите и могъщи хора избягват всякаква отговорност за действията си."

С делото се търсят неуточнени щети. Джуфре обвинява Андрю в сексуално насилие и умишлено причиняване на емоционален стрес.

"Преди двадесет години богатството, властта, положението и връзките на принц Андрю му позволиха да малтретира уплашено, уязвимо дете без никой, който да я защити. Отдавна е минало времето той да бъде подведен под отговорност", се казва в съдебния иск.

В края на 2019 г. принц Андрю каза пред BBC Newsnight, че никога не е правил секс с Джуфре, заявявайки: "Това не се е случило". Той каза, че "не си спомня" някога да се е срещал с нея и  че "има редица грешни неща" относно разказа на Джуфре, който твърди, че срещата е станала през 2001 г.

"Мога категорично да ви кажа, че никога не се е случвало", каза Андрю. Според съдебния процес принцът е малтретирал Джуфре на няколко пъти, когато тя е била под 18 -годишна възраст. В него се казва, че един път принцът я е малтретирал сексуално в Лондон в дома на Гислайн Максуел, когато Епщайн, Максуел и принц Андрю я принуждават против волята й.

При друг случай принц Андрю сексуално е малтретирал Вирджиния в имението на Епщайн в Ню Йорк, се казва в съдебното дело. Говорител на принц Андрю заявява пред ABC, че няма да даде коментар относно делото.

Джуфре по-рано твърди, че покойният Епщайн, който почина през август 2019 г. в очакване на съдебен процес в Ню Йорк за федерални престъпления за трафик на деца, я е откарал в Ню Йорк, когато е била на 17, за да прави секс с принц Андрю - нещо, което принцът многократно и яростно отрича.

Приятелката и бизнес партньор на Епщайн, британската социалистка Гислайн Максуел, е в затвора в Ню Йорк в очакване на процес. Тя е обвинена трафик на непълнолетни момичета за Епщайн. Преди това тя беше осъдена за сексуални престъпления срещу деца във Флорида и беше арестувана в Ню Джърси през юли 2019 г. и заведена в Ню Йорк, за да бъде изправен пред нови обвинения. Максуел не се признава за виновна.

"Държа принц Андрю отговорен за това, което ми причини. Силните и богатите не са освободени от отговорност за своите действия. Надявам се, че други жертви ще видят, че е възможно да не се живее в тишина и страх, но човек може да си върне живота, като говори и иска справедливост", казва  Джуфре пред ABC News. "Не стигнах с лекота до това решение. Като майка и съпруга семейството ми е на първо място. Знам, че това действие ще ме подложи на по -нататъшни атаки от страна на принц Андрю и неговите покровители. Но знаех, че ако не предприема това действие, ще разочаровам тях и жертвите навсякъде. "

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

#TrumpForever

преди 2 години

Какво става с поредната либерастична сатана куомо? 12 жени казват че се е гаврил сексуално с тях. Сега сам като бит *** де рас т ще отиде в небитието. Либерастичните фъш кии се смятат за недосегаеми. Смърт на либерастията!!! Либерастията е РАК за всяко общество, най-лошото което е сполетявало модерния свят до сега. Трябва да се изреже и изхвърли на бунището на историята.

28

Анонимен

преди 2 години

28, ако тая сатана принц беше нормален, няма работа с хора като епстайн. ВСИЧКИ които са били с него са за затвор и химическа кастрация! ДО ЕДИН! Когато либерастията цареше тогава, демонРАТската партия лансираше такива като епстайн, тогава беше царството им, всичко им беше позволено, Не знам дали в тоя живот ще отговарят някога, но се надявам да има съд за тях.

27

Анонимен

преди 2 години

Това адово изчадие беше пръв приятел на Епстайн, само заради това трябва да го изгорят на кладата. Кой знае колко малолетни и непълнолетни е изнасилил, смърт на тоя изверг!

fallback