Снимка: BGNES

Каквото и да направят херцозите на Съсекс, то бива подлагано на съмнение във Великобритания. Или поне от медиите. Ето, че журналист критикува името на дъщерята на принц Хари, с което предизвика и неговия гняв.

Херцогът на Съсекс заплаши да съди BBC, след като медията, позовавайки се на старши вътрешен представител на Бъкингамския дворец, съобщи, че принц Хари не е поискал разрешение от Елизабет II да нарече дъщеря си Лилибет.

Раждането на дъщерята на Хари и Меган Маркъл бе обявено миналата неделя. Близки до тях разказаха пред пресата, че двойката се е консултирала предварително с баба си за името на бебето и е получила нейното одобрение. BBC отрече тези твърдения и заяви, че възгледите на кралицата  не били взети под внимание, защото не била питана.

Принц Хари беше възмутен от подобни думи и с помощта на своя близък приятел, журналистът Омид Скоби, той побърза да увери обществеността, че Елизабет II е първият човек, с когото се е свързал след раждането на наследницата си. Също така беше отбелязано, че ако кралицата се смути от избора на име, тогава Съсекс със сигурност щеше да се откаже от тази идея.
 
Още по темата - четете в tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase