Снимка: БГНЕС
fallback

Кейт Уинслет е ядосана на Холивуд. В интервю за "Съндей Таймс", цитирано от БГНЕС, британската актриса заклеймява хомофобията в американското кино, което според нея усложнява кариерата на гей актьорите.

"Не мога да ви изброя колко млади актьори познавам - някои са много известни, други тепърва започват, които са ужасени, че тяхната сексуалност може да бъде разкрита и че това ще им попречи да бъдат избрани за хетеросексуални роли. В това няма смисъл", обясни тя. "Агентите им казват: "Разбирам, че сте бисексуални. Няма да го разкриваме".

"Познавам поне четирима актьори, които напълно крият своята сексуалност. Това е болезнено. Те живеят в страх да не бъдат разкрити", продължи актрисата.

Тя добави, че тази ситуация се среща по-често при мъжете.

"Това е ужасна новина. Холивуд трябва да се откаже от това старомодно разбиране. Може ли да играе хетеро, защото очевидно е гей? Почти трябва да е незаконно. Не можете да си представите колко широко разпространено е това. И това не се ограничава до въпроса дали гей актьорът може да играе само гей персонажи. Защото понякога тези актьори избират да не излизат наяве по лични причини и това не касае никого. Понякога, за да запазят частния си живот, понякога заради срама", коментира звездата.

Кейт Уинслет се снима във филма "Амонит" - който беше част от последната селекция на филмовия фестивал в Кан преди отмяната му. Това е биографичен филм за любовната връзка между палеонтолога Мери Анинг и съпругата на богат мъж Шарлот през 1840 г. Според актрисата промяната за новото поколение може да дойде само ако други, като нея започнат да говорят по същия начин.

"Можехме да проведем разговор за това как се чувствам да играя лесбийка. Но ми писна да не бъда честна за истинското си мнение. В тази роля имах възможността да представя ЛГБТИ история на хората".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

фен

преди 3 години

аман от гейовете и техните проблеми.....никой не се интересува от тях, стига са се навирали в очите на НОРМАЛНИТЕ хора.... иначе така и трябва, да се крият, няма какво да парадират със сбърканата си природа.

20

Анонимен

преди 3 години

Абе да не стават актьори тогава, да опитат друга професия.

19

ДДТ

преди 3 години

Това е пресилено казано. В Холивуд тези мъже,които с нещо показват, че харесват някои жени наоколо са притиснати от реалния страх да не бъдат разкатани от скандали и процеси,които да им съсипят кариерата.

fallback