БГНЕС

Безчувствен ли е един баща, ако отказва да говори със сина си, когато той има нужда, а вместо това го кара "да изложи всичко писмено"? Това се питат хиляди хора след признанията на принц Хари пред Опра Уинфри за влошените му отношения с принц Чарлз. В социалните мрежи продължава да тече дискусия и за това правилно ли се е отнесал с детето си синът на Елизабет Втора и как би постъпила принцеса Даяна в случая, ако бе жива. 

 
„Бях хванат в капана на системата, както и цялото ми семейство. Баща ми и брат ми също са в капан. Те не могат да си тръгнат и искрено им съчувствам заради това“, сподели съпругът на Меган Маркъл, който първо разговарял с баба си, след това и с баща си, но когато го потърсил отново, срещнал отчуждение, което не очаквал.  
 
36-годишният Хари, който вече се отказа от  своята титла в името на любовта и заживя в САЩ, бе категоричен, че се чувства предаден от собствения си баща, но въпреки всичко ще се опита да се сближи отново с него. 
 
"...Той е преминал през нещо подобно, той знае каква е болката и Арчи е негов внук. Но, в същото време, разбира се, винаги ще го обичам. Но има много нараняване и аз ще продължа да правя това мой приоритет - да се опитам да излекувам тази връзка", разказва още той. 
 
Каква всъщност е истината за връзката между принц Чарлз и по-малкия му син?
 
Макар и да събра множество критика с това, че не оказал подкрепа на Хари и Меган след решението им да се отделят, връщайки се назад в годините ще видим, че по-големият син на кралицата е грижовен баща. Но дали той показвал достатъчно обичтта си към децата след смъртта на Даяна?
 
Чарлз бил разочарован, че Хари не е момиче 
 
Не е тайна, че след като принц Уилям се родил, въпреки разклатения му брак, Чарлз мечтаел за момиче и се разочаровал, когато научил пола на второто си дете. 
 
„Чарлз винаги е искал момиче“, потвърждава Андрю Мортън, цитирайки принцеса Даяна  в книгата си. Когато той научил, че е родила момче, първият му коментар бил: "О, Боже, та то е момче!". 
 
Но не само полът разстроил Даяна в родилното. Съпругът й се пошегувал, че "той дори има рижава коса", с което подметнал, че бебето не е от най-добре изглеждащите. По-късно продължил да коментира, че иска момиче. 
 
"По-лошото е, че по време на кръщенето на Хари през декември Чарлз каза на майката на Даяна: "Бяхме толкова разочаровани - мислехме, че ще бъде момиче", пише още кралският биограф. 
 
По-късно принц Чарлз продължава да изтъква колко държи на момичетата в рода. Кохато Кейт Мидълтън очаква второто си дете, той обявява гордо пред списание "People", че с Камила се надяват на внучка. 
 
Още за отношенията между принц Чарлз и синът му Хари ще откриете в материаа на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase