БГНЕС

61-годишната херцогиня Сара сподели как се е справяла с излишните килограми и пристрастяването към храната. Оказва се, че Сара е голям привърженик на популярна диета.

„Знам какво е да се бориш с наднорменото тегло. Срещнах хранителното разстройство още на 12-годишна възраст, когато бракът на родителите ми се разпадна. Обвиних себе си,“ разказва херцогинята пред Hello!.
 
„Оттогава храната се превърна в моята зависимост – всеки път, когато бях в стрес, се тъпчех.“
 
Естествено, в някои периоди от живота си тя е напълняла, а таблоидите не ѝ спестяват иронията и дори обиди заради теглото ѝ.
 
Фърги изпробвала много техники и диети, докато не попаднала на система, патентована от италианския билкар Джанлука Мех. Неговите препоръки са близки до популярната днес кетодиета. Те се основават на въглехидратно гладуване, при което тялото разгражда мастните клетки.
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sarah Ferguson (@sarahferguson15)

 
„Реших да посетя университета в Падуа, една от най-старите образователни институции в Европа, където се провеждат изследвания на кетодиетата. Бях много впечатлена от научните доказателства, показващи ползите от тях“, казва Сара.
 
Основата на тази диета е прием на мазнини и протеини, а въглехидратите са сведени до минимум. Също така тази система включва ядене на храни с нисък гликемичен индекс.
 
Как херцогинята се справила с проблема, вижте в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase