Снимка: istock
fallback

Продукти:

4-5 парчета филе от сьомга
1 лимон
2-3 големи домата
150 г масло
3 скилидки стрит чесън
1 щипка сушен риган
1 щипка мащерка
1 с.л. мед
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото и го сложете в купа. Прибавете към него чесъна, меда и останалите подправки и разбъркайте добре. В тава за печене поставете едно голямо парче алуминиево фолио. Подредете върху него няколко колелца лимон, домати и няколко стръка мащерка и върху тях сложете рибата.
 
Завийте фолиото от всички страни, без да покривате сьомгата, а само да се възпре изтичането на соса и маслото. Залейте рибата с маслото и я поръсете с малко сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Бооб

преди 3 години

Точно така. Аз живея в Норвегия и никои ме пече рибата 20 мин. Ще стане на подметка...

1

IT-спец

преди 3 години

180 градуса за сьомга са много, на 150 максимум се прави и според дебелината на парчето зависи времетраенето, ако е дебело до 20 минути макс, живея в Исландия и тук сьомга ям през няколко дена, отделно с маслото ще стане много мазна понеже самата риба е много мазна, има сухи подкравки като чесан с лимонов пипер и става страхотна.. освен сьомгата в БГ която се продава да не е много мазна... тук на север е много мазна...!

fallback