БГНЕС

Колкото и да не си го признаваме, всеки втори от нас заспива със сериала "Двама мъже и половина" или го гледа в продължение на часове през уикендите. След героите от ситкома "Приятели" или "Алф", едва ли има някой, който да не знае кой е чичо Чарли. Композиторът на детски песнички е на средна възраст, няма хубав стил на обличане, но притежава къща на плажа в Малибу, чар и завидна банкова сметка, с които привлича жените. А те му се лепят "като мухи на мед". Той обаче не е за сериозна връзка, но не им го казва на първата среща. В неговата роля влиза актьорът Чарли Шийн, чийто истински живот не се различава много от този на героя му, чийто брат - Алън Харпър, се премества да живее при него след развода. Той бързо печели прозвището Лошото момче на Холивуд, но през последните години безкрайните купони, алкохолът и наркотиците му струват доста скъпо несамо в личен, но в професионален план. 

На 3 септември той стана на 55 години. Всъщност истинското му име е Карлос Ирвин Естевес. Макар и да е роден в Ню Йорк, той има испански корени, заради които бива кръстен по този начин. Майка му Джанет Темпълтън и баща му Мартин Шийн (Рамон Естевес), са актьори. 
 
Чарли има двама братя - Рамон и Емилио, както и една сестра - Рене. Израснали във фамилия, която се занимава с кино и продуциране, и тримата проявяват интерес към кариера в Холивуд. Първи дебютира Карлос - само на 9 години той е статист в „Екзекуцията на редник Словик” (1974), където участва баща му. Като тийнеджър, заедно с приятелите си Шон Пен и Роб Лоу, той се опитва да продуцира и режисира множество нискобюджетни филмчета. 
 
Шийн учи в гимназията в Санта Моника, където се откроява като атлет и влиза в бейзболния отбор. Там се състезава с друга звезда - Робърт Дауни Джуниър. Малко преди да завърши, той е изключен заради лошо поведение. Тогава започва уроци по актьорско майсторство. 
 
Как започва кариерата му? 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Charlie Sheen (@charliesheen) на

 
Един от първите му сериозни ангажименти е в трилъра "Червена зора" през 1984 г. После му дават епизодични роли в телевизионни продукци, но две години по-късно е забелязан за военната драма на Оливр Стоун „Взвод“, който по-късно печели четири Оскара. Там той влиза в ролята на млад войник във Виетнам. След това известният сценарист го кани за друг свой проект - „Уолстрийт“, където да изиграе брокер. 
 
През 90-те Шийн участва в три блокбъстъра - "Млади стрелци", "Професионална безболона лига" и Смотаняци", където показва, че го бива и в комедийните роли. Появява се на екран и със своя баща. 
 
Запленен от славата на Холивуд, в края на 90-те той създава продуцентска компания заедно с Брет Майкълс. През 2000 г. пък приема предложението да замени Майкъл Фокс в хитовия сериал „Спин Сити“.
 
През 2003 г. Чарли Шийн се снима в "Страшен филм 3", после влиза в сериала "Шеметен град", за да дойде ред на ролята, с която всички го свързват и до днес - на чичо Чарли - вечният ерген. 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Charlie Sheen (@charliesheen) на

Защо го уволняват от "Двама мъже и половина" и как съсипва кариерата си, четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase