Снимка: БГНЕС

Тя е родена на 4 май 1929 г. Като дете прекарва голяма част от свободното си време в залата по балет, но като пораства разбира, че нейното призвание е да бъде на големия екран. Печелила е четирите най-престижни награди: „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър). Тя е Одри Хепбърн – една от най-известните жени в историята на Холивуд.

"Ако има ангели, те са като Одри Хепбърн. Това заявява Стивън Спилбърг, който ѝ дава роля в своя филм „Always“. Неслучайно тя е сравнявана с приказно създание – чарът ѝ е неподвластен на времето, като през 2016 г. звездата е избрана за абсолютна икона на красотата.

„Изпадам в недоумение всеки път, когато чуя или прочета, че съм красива. Определено не съм такава по общоприетия стандарт“, споделя самата Одри Хепбърн, според която кариерата на една жена не бива да се гради върху това, че тя е много красива.

Спазвала ли е диета Одри Хепбърн?

Актрисата, която си отива от този свят на 64 години, има изключително тънка талия, заради която много колежки ѝ завиждат. Въпреки това, тя никога не е спазвала диети, напротив – дори похапвала някои вредни храни. Всеки ден тя имала в чантата си шоколад, от който си похапвала поне по едно парченце. Освен това обожавала да яде италианска паста. Пиела и шотландско уиски.

След нейната смърт, синът ѝ – Лука Доти, разказва в свои интервюта за невероятния характер на своята майка, триковете ѝ за красота и нейния семпъл начин на живот. 

„Майка ми обожаваше италианската кухня, не можеше без паста, а най-любими ѝ бяха спагетите с доматен сос“, обяснява той, с което разбива на пух и прах твърденията, че тя гладувала с дни, за да има тънка талия. Доти издава готварска книга, озаглавена „Одри у дома“. В нея той разкрива кои са любимите ястия на легендарната актриса.

Хепбърн оцелява по време на германската окупация на Холандия. Тогава тя и майка ѝ почти нямат храна. Това допринася за нейната физика през годините, смята синът ѝ.

„В края на войната майка ми е била на границата между живота и смъртта. Хранила се е с коприва и луковици от лалета и е пила много вода, за да напълни стомаха си. Впоследствие страдаше от анемия до края на живота си“.

„За закуска хапваше филия черен хляб с конфитюр, на обяд можеше да хапне печено пилешко или телешко със зеленчуци от градината, а след вечеря си взимаше шоколад, придружен с чаша скотч“, обяснява пред списание „People“ Робърт Уолдърс, който е последният мъж в живота ѝ.

4 тайни за красота на Одри Хепбърн

 Хидратацията е на първо място

Актрисата има сияйна кожа, която поддържала не толкова с козметика, а чрез прием на достатъчно вода. По думите ѝ, хидратацията на тялото е от ключово значение за състоянието на кожата.

„Тя много настояваше за това пред всички… пиеше много вода. Беше голям поддръжник на пиенето на вода и яденето на зеленчуци. Така беше възпитана“, спомня си синът ѝ. Той разкрива още, че освен голямо количество вода и други течности, тя наблягала на консумацията на пресни зеленчуци.

Какво е смятала Одри Хепбърн за позитивното мислене и за картофите и хляба, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase