БГНЕС
fallback

Животът на Евита Перон е кратък, но е изпълнен с много обрати и драматизъм. Едно бедно момиче от провинцията става първата дама на Аржентина, обичана от милиони.

Семейството
 
Мария Ева Дуарте е родена в бедно семейство в аржентинско село. Сложни отношения с родителите си, мечта за кариера на актриса и многобройни провали в тази област, бедност – всички тези проблеми биха могли да сломят всеки човек и да нарушат духа.
 
Мария е родена на 7 май 1919 г. Баща ѝ Хуан Дуарте имал малка ферма в село близо до Буенос Айрес. С майка ѝ никога не са били женени официално, освен това бащата на момичето е имал друго семейство и не е признал Ева за негова дъщеря.
 
Хуан почива в ужасна автомобилна катастрофа, когато Ева е едва на 7. И животът ѝ се променя драстично. Законната съпруга на Хуан искала да се отърве от второто му семейство и изгонила Ева и майка ѝ от имението. Те се местят в съседно село, в къща, която е далеч от определението „хубава“.
 
В големия град
 
На 15 години съдбата дава шанс на момичето да напусне селото. През 1934 г., заедно с известен музикант, тя отива в Буенос Айрес. Отношенията помежду им не се получили, но благодарение на тях Ева вече е в големия град.
 
Тя се опитва да изгради кариера като актриса, участвайки в малка актьорска трупа, но славата така и не идва. Успоредно с това тя работи като модел с променлив успех. Мария Ева Дуарте прави всичко възможно да се вкопчи в живота в столицата, но липсата на финансова стабилност и влиятелни познанства ѝ пречат да продължи напред.
 
Слуховете през този период са, че тя е трябвало да си изкарва прехраната чрез проституция и заснемане на еротични видеоклипове, но доказателства за това няма.
 
Още от историята на Ева Перон четете в Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

В понеделник Аржентина обяви 9-ят си фалит в нейната история.

2

Анонимен

преди 3 години

Мисля, че "Нидей рива за мени, Павликени" е страхотно парче, но в крайна сметка *** Браун е любовница на Хитлер, не на Мусолини, а действието се разиграваше на о. Кюшю в Атлантида?

1

Анонимен

преди 3 години

Не знам за първата дама на Аржентина, ама знам нашата първа дама Радева. Бясна *** която само само ръси бисери по социалните мрежи и цял мандал вихри скандал след скандал.

fallback