Снимка: bTV
fallback

Кулинарното шоу MasterChef ще има още един епизод на 12 май и ще прекъсне, за да се завърне през есента, съобщиха от bTV.

В последния за тази пролет епизод журиTO в състав chef Силвена Роу, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев ще изберат най-добрите 10, които ще продължат битката към жадуваната престилка.

Финалният кулинарен сблъсък в MasterChef се измества за есенния сезон след като мерките на властите срещу разпространението на COVID-19 в България и стъпките за превенция, които предприе bTV, наложиха промени в програмното съдържание на bTV. Дотогава телевизията ще продължи да концентрира повече ресурси в новините, актуалните предавания и допълнително специално съдържание, посветено на COVID-19, съобщиха от телевизията.

Иначе снощи четирима от готвачите се включиха в мастерклас на Chef Владимир Тодоров, който приготви яйца "Бенедикт" по панагюрски и палачинка със сорбе от кокос, портокали и маракуя.

Право да повторят неговата рецепта получиха продуцентът Николай и копирайтърът Ивайло, които по-рано се отличиха при готвенето на костен мозък. Преди да пристъпят към действие, те трябваше да посочат с кои двама свои конкуренти ще се борят за Master-престилка. Стратегията им - да изберат по-слаби противници, ги насочи към азиатката Куин и сервитьора Добромир.

Въпреки че всички старателно работиха върху двете чинии и се опитаха да не преварят яйцата и да не „пребият“ белтъците, само един постигна съвършен резултат. Палачинката на Ивайло се оказа недопечена, на Николай - скъсана, а на Добромир - прегоряла. Приготвянето на соса и овкусяването му също спънаха мъжете.

За разлика от тях, виетнамката Куин се справи перфектно. Освен комплиментите на журито и на Chef Тодоров, тя получи Master-престилката и се спаси от елиминации.

В последвалия стрес-тест участниците бяха изненадана с екстравагантна задача - да почерпят вдъхновение от съставките в гурме котешка храна и да създадат предястие от висока класа. Участниците решиха да използват агнешко и зелен боб, а журито опита всички предложения, преди да каже тежката си дума.

Театралната режисьорка Неда се спаси с мини овчарски пай с агнешко, зелен фасул и млечен сос. Предястието на Красимир - тарт със зелен фасул, агнешко и чесново-млечен сос, поръсен с хрупкави пръжки, също получи одобрение.

Критиката се стовари върху мениджъра Мартин, чиято чиния с агнешки котлет с романеско, зелен фасул и ментово олио беше определена като "скучна, неадекватна, неатрактивна и анемична". Маркетинг мениджърът Петя през сълзи описа своя боб с агнешко като "жалък опит", а Chef Роу отказа да опита ястието с мотива, че в противен случай би накърнила професионалната си гордост.

Двамата провалили се участници бяха изпратени на елиминации без правото да влязат в предстоящата отборна битка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Ужасна новина!!! Затворих се да поплача в клозета, а междувременно свърших и една друга голема работа. Мерси!

12

Анонимен

преди 3 години

Заради короната е, а може дори и никога повече да не се завърне.

11

И слава богу

преди 3 години

Какво промотирате на младите някакви излишни професии? Такава професия вече никога няма да съществува. Това беше с неквалифицирания, нископлатен и непотребен персонал. Нека младите да учат за програмисти, инженери, учители и лекари. Това са професиите на бъдещето. Останалите са излишни и скоро такива ще бъдат изхвърлени на бунището.

fallback