Снимка: bTV
Руска рулетка се завъртя в MasterChef, а съдбата на претендентите за приза от 100 000 лева беше поставена на карта. Старт на бруталната игра сложи Добромир Ганчев-Добата.
 
Като капитан на един от двата отбора в кулинарното шоу, сервитьорът получи право да спаси играч от своя тим от изгонване и да жертва човек от противниковия отбор. Добата не можа да прецени кого да "отстреля" и затова остави на хазарта да реши вместо него.
 
Сервитьорът се впусна в игра на ези-тура за ужас на потенциалните си "жертви". Те трябваше да посочат страна на монетата, която смятат за печеливша и да чакат със свито сърце дали тя ще се падне, за да се спасят. 
 
Изнервени, някои обвиниха Добата в безотговорност. Други го оправдаха, че не проявява лично отношение, а оставя решението в ръцете на съдбата.
 
Руската рулетка се оказа фатална за Ивайло, който изхвърча към елиминациите. Във финалния кръг обаче копирайтърът се спаси от изгонване, като приготви феноменална италианска паста. 
 
Линда Петкова - канадката, омъжена за българин, се провали с италианското кулинарно предизвикателство и завинаги напусна шоуто. И в двете чинии, които предложи на журито, пастата не бе сварена, което стана причина да свали престилката окончателно.
 
На прощаване тя призна за грешките си по време на елиминацията, но бе доволна от цялостното си представяне. Линда бе един от участниците, които спечелиха златна престилка, а шеф Силвена Роу заяви, че в нито един момент не съжалява за избора си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase