Снимка: Instagram

Александра Петканова призна, че социалните мрежи са станали голяма и неразделна част от живота ѝ и понякога те създават нереалистични очаквания. Звездата смята, че снимките в Instagram създават илюзия за перфектен външен вид, безупречна кожа, безпроблемен живот, но в същото време и комплексират хората.

 
Ето какво написа красавицата в социалната мрежа: "Какво щеше да стане, ако нямаше Instagram?Представете си за минута, че Instagram не съществува. Как щеше да започне вашият ден? Какво щяхте да правите, докато чакате на опашка в магазина? Какво щяхте да правите вечер преди да заспите? Може би вместо телефон, в ръката ви щеше да има книга?!
 
Да, но за съжаление това е реалността и повечето от нас предпочитаме да останем във виртуалния свят, вместо да се срещнем с приятели и да изпием кафето си с тях. А сигурно ви се е случвало да излезете със стар приятел, да му разказвате някаква случка от живота си и той само привидно да изглежда заинтересован, след което да се усмихне и отново да забие поглед в телефона, за да обработи и качи поредната снимка. Снимка, която съвсем не изразява реалността. Познато, нали?"
 
Останалата час от изявлението на Алекс Петканова - четете в Teenproblem.net
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase