Снимка: Facebook

Ашли Джъд изпрати лично послание до жертвите на сексуално насилие, като ги увери, че изцеляването им не само е възможно, но е тяхно законно право, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Актрисата бе сред първите жени, обвинили влиятелния холивудски продуцент Харви Уайнстийн в сексуални посегателства, като допринесе за лансиране на движението #Аз също. Ашли се изказа в рамките на целодневно събитие в Ню Йорк, зад което стояха филмовият фестивал "Трайбека" и движението # Me too (Аз също).

Към нея се присъединиха други актриси, сред които Джулиан Мур, Мира Сорвино, Сиена Милър, Маришка Харгитай и Лупита Нионго, както и основателката на движението "Аз също" Тарана Бърк, пише БТА.

.Джъд прочете на висок глас емоционално писмо, което е написала до преживелите сексуално насилие, като им казва, че е възможно да намерят покой дори след подобна травма и че всеки трябва сам да намери своя път към възстановяването.

"Изцеляването е наше законно право - каза тя. - Не е наше законно право да станем жертви на сексуално насилие. Наше законно право обаче е да знаем, че това е станало не по наша вина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase