Снимка: Rеuters
fallback

Този път Бил Козби бе признат за виновен в сексуална агресия, упражнена над негова позната - Андреа Констанд, през 2004 г., предадоха световните агенции.

Актьорът и водещ е обвинен по три пункта и може да получи до 30 години затвор - по 10 за всяко обвинение. Делото му се гледаше в Нористаун, в щата Пенсилвания, в продължение на три седмици.

Това е втори процес по случая, който беше в друг град. Първото дело за сексуално посегателство над същата жена беше анулирано, защото съдебните заседатели не можаха да постигнат единодушно решение.

Сега съдебно жури от седем мъже и пет жени беше единодушно за вината на Козби. То взе решението си след 14-часови дебати. Обвиненият е на 80 години, а жертвата му - на 45 години.

Андреа Констанд казва, че той я дрогирал и насилил, което се случило в дома на звездата, в предградие на Филаделфия. Козби обаче твърди, че става дума за действия по взаимно съгласие.

Жертвата е бивша администраторка на женски баскетболен тим в университета Темпъл, в който е учил Козби. Констанд е една от около 50-те жени, обвиняващи го в сексуално посегателство.

Oще по темата

Останалите обвинения са с изтекла давност, а до обявяване на наказанието, след получената присъда, Козби остава на свобода под гаранция, предава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Калоян

преди 5 години

До АнонименДа вземе Марковски за адвокат... ще се докаже че дамите са го дрогирали и след това е изнасилван многократно, но аз мисля че това е постановка на ГЕРБ

16

Фройд

преди 5 години

На къде отива тоя свят не знам.Вече никой не тачи големите мислители на нашата епоха.Фройд е описал всичко за женската сексуалност, ама кой му пука, важното е да сме политически коректни.

15

Анонимен

преди 5 години

Моля се икономиката да върви, че ако изгладнеят всички, дето съм ги...посягал сексуално и решат да изкарат пари от мене, леле мале!

fallback