Снимка: Rеuters
fallback

Известни личности от киноиндустрията се дистанцираха от Уди Алън, който беше обвинен от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че й е посягал сексуално като била малка. Актьорът Алек Болдуин, който се е снимал в три филма на Алън, го подкрепя в Twitter, казвайки че "отричането" от режисьора е "несправедливо" и го натъжава, съобщи "Ройтерс", цитирана от БТА.

Болдуин допълва, че за него съвместната работа с Уди Алън е била "привилегия", както и че не омаловажава твърденията на Дилън Фароу. Но според Алек Болдуин темата е деликатна и напомня, че срещу режисьора никога не са повдигани криминални обвинения.

Алън отрича обвиненията на осиновената си дъщеря, но на фона на разразилия се секс скандал в Холивуд, започнал от продуцента Харви Уайнстийн, чувствата към него се променят. Инициативата "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуално насилие беше учредена в началото на годината от над 300 представителки на киното, телевизията и театъра, сред които водещи холивудски звезди като Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън, припомнят агенциите.

Oще по темата

Младокът от гей драмата Тимъти Шаламе последва примера на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино и обяви, че дарява хонорара си от лентата на Уди Алън, в която се снима. Колежките му направиха дарения или изразиха съжалението си, че са работили с Алън.

Миналата седмица режисьорката на филма "Лейди Бърд" Грета Гъруиг, която се е снимала в продукцията "На Рим с любов" (2012) на Уди Алън, заяви, че повече няма да работи с нейния създател: "Ако тогава знаех това, което ми е известно сега, никога нямаше да се снимам във филма. Занапред няма да работя с него".

82-годишният Уди Алън има четири награди "Оскар" - три за оригинален сценарий за "Ани Хол", "Хана и нейните сестри" и "Полунощ в Париж" и една за режисура за "Ани Хол". Негови нови филми излизат почти всяка година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Патки с .....Не ели малко късничко сега. Ако въобще е вярно.

12

Партизанката

преди 6 години

А иначе е ясно, че т. нар. " жертви" не са никакви жертви, ами ламтят за внимание и пари. Сами са си легнали преди 20 г., това е ясно. Разтвориш си краката - и хоп! - получаваш роля. Никакви актриси не са те, а бездарни грозавици. А още по- противен е лицемерният плач на всичко други, които, въпреки всичко, са били поне съучастници или са знаели. Ала въпросът е, че всички тези извращения все пак се случват - и то в Холивуд. А то се знае, че Холивуд е Блудница Вавилонска.

11

Партизанката

преди 6 години

Уди Алън е велик режисьор, но е извършил престъпление. Също като оня, другия извратеняк, Роман Полански. Наскоро Брад Пит беше направил шокиращи разкрития за Холивуд, които важат и за Британския Парламент, и за Вашингтон - скандали с наркотици, хомосексуализъм, проституция, педофилия, ритуали и мъчения. Това е, когато се съюзят англ. педофили с еврейски педофили. Холивуд е чифутска ***, всички тия са евреи. Нищо не е случайно. Като "Игра на Тронове" - английски "ценности" с еврейски пари.

fallback