Снимка: Rеuters
fallback

Френската актриса Катрин Деньов, която застана начело на движение, което е против кампанията #MeToo, обясни публично мотивите си и се извини на жертвите на сексуално насилие. Тя беше критикувана, че постъпката й доказва, че се отнася лекомислено към престъпността, съобщиха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

"Приветствам всички онези, които са били жертви на сексуално насилие и може да са се почувствали засегнати от отвореното писмо, публикувано във в. "Монд", се казва в нейно заявление пред в. "Либерасион". - Поднасям извиненията си пред тях. Подписах петиция, публикувана в "Монд".

Oще по темата

Обичам свободата. Не ми допада, че днес всеки се чувства в правото си да е в ролята на арбитър, да осъжда, и че изобличаването в социалните мрежи може да доведе до наказания, оставки и понякога до медийно линчуване. Но не извинявам нищо и никого. Не се изказвам относно вината на тези мъже, защото нямам нужната за това квалификация. В отвореното писмо не се споменава, че сексуалният тормоз е нещо хубаво. В противен случай нямаше да го подпиша".

Филмовата знаменитост допълни, че подкрепя отвореното писмо, което подписа заедно с още 100 известни актриси, писателки, изследователки и журналистки. Те отхвърлят "пуританството", появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн, и искат да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, отбелязвайки, че настойчивото флиртуване не е престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Манафов

преди 6 години

И аз не подкрепям тормоза, ама как да го обясня на гейовете, когато искат нещо по- така?

26

анонимна

преди 6 години

до 20 - ще дойдат друг път, да сте чували, че Европа е проливала най-много кръв, и ще ги потърпи още малко, но да не се отклоняваме от темата - съгласна съм напълно с 22 и 26.

25

ЛИЛИ

преди 6 години

Я стига сте обвинявали само жените, макар че има и между тях виновни, но един на 60 и отгоре е много по-виновен от 20 год. момиче /може и момче/, и започва с изнудване цялата работа, а защо не се оплаквали по-рано - ами че кой изобщо смяташе жените за нещо прези 20 -30 години, единствено само подигравки щяха да отнесат, а вие с това мислене показвате какви балкански субекти сте........

fallback