Снимка: Rеuters
fallback

Катрин Деньов оглави ново движение в Холивуд, защото отрича кампанията #MeToo. Актрисата и още 100 французойки публикуваха обща критика срещу движението, което доби широка популярност покрай скандала с продуцента Харви Уайнстийн.

В подписката си стоте жени държат на разграничаването между изнасилване, което е престъпление, и опита за прелъстяване, което е "проява на всеки джентълмен".

Да напомним, че много жени, сред които известни актриси, обвиниха продуцента в натиск на сексуална основа и посегателства.

Противниците на #MeToo определиха кампанията, която тръгна от Уайнстийн, като опит за пуританство, който нарушава сексуалната свобода. Според тях, тя се подхранва от омразата към мъжете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

à Paris

преди 6 години

Също така си преведете от френски на български какво означава куртизан/courtisan и куртизантка заедно с обяснителните изречения под думата.

28

Анонимен

преди 6 години

Браво, Катрин! Крайно време беше някой да каже, че царят е гол.

27

Не сте прави

преди 6 години

Мацето (6) говори за простаците, които подвикват по улиците след всяка по-хубавичка жена или младо момиче. Често пъти сипят обидни цинизми, а ако мястото е по-усамотено това плаши жените, тоест имаме налице психически тормоз.Такива безобразия обаче у нас не се считат за вид насилие, дори напротив - минават за голям бабаитлък.10 остроумничи, но какво излиза? Вината била у момичето! Младите и хубавите да не вървят и по улиците ли? Защото някой се доказва като юнак само като обижда жени!

fallback