Елена и Франческа заговорничат. Снимка: Фермата

В резултат на първия заговор във "Фермата", деветият дуел в шоуто отново ще бъде женски. Сили в него ще премерят юристката Дарина и италианката Франческа. Фермерът на седмицата Елена посочи Дарина за първи дуелист, като решението си взе, след като се допита до всички участници чрез референдум.

"Всеки от фермерите даде своя глас. Аз гласувах за Марина – харесвам я, но го направих, за да видя какво може да покаже на Арената. Иван Гинчев също предпочете така. Групата обаче реши ти да си първият дуелист, Дарина. Имаш 24 часа да решиш кой ще е вторият", обяви резултата от допитването Елена.

Самата Дарина определи това решение като "колективна безотговорност" и избра Франческа за втори дуелист, като коментира, че италианката сама се е поставила в тази ситуация, доверявайки се на приятелката си Елена.

През тази седмица Франческа и Елена влязоха в заговор, целящ на първо място отстраняването на Иван Гинчев, а впоследствие и по-лесното им придвижване към финала. Схемата им започна още миналата седмица, когато дни преди дуела между Ивона и Виолета, Франческа каза на философката да посочи Елена за Фермер на седмицата в случай, че загуби.

Оттам нататък заговорът между Франческа и Елена целеше новата фермерка на седмицата да изпрати италианката за ратай заедно с Иван Гинчев, който впоследствие да бъде избран от Елена за първи дуелист и така да няма възможността да подрежда точките за победа на дуела и евентуално да бъде елиминиран.

Задачата на Франческа беше да обработи емигранта по време на ратайството така, че той да избере именно италианката за следващ Фермер на седмицата и по този начин, движейки се в пакет, двете момичета да стигнат до финала на шоуто. Двете бяха изрично предупредени, че никой няма право директно да влияе на Фермера на седмицата относно изборите му за ратаи и първи дуелист. Въпреки предупреждението, Елена и Франческа нарушиха правилата и водещият Иван Христов обяви, че продукцията ще се възползва от правото си да осуети всякакво манипулиране на играта и определи, че ратаите през седмицата ще са две жени.

Това автоматично доведе до женски дуел в неделя. След извънредното развитие на ситуацията Елена реши ратаи през седмицата да бъдат Марина и Дарина.

След като Дарина избра да се изправи срещу Франческа на Арената, италианката призна, че е разочарована от приятелката си Елена и осъзнава, че е жертва на заговора им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase