Източник: GOOP
fallback

Поредната провокативна теория от сайта на Гуинет Полтроу разяри диетолози и хранителни експерти.

Лайфстайл блогът Goop, в който самата актриса често пише авторски материали за неща, тествани от нея, твърди, че краставиците са много вредни и не трябва да се ядат. В материала д-р Стивън Гъндри твърди, че лектинът (протеин в доматите, краставиците, патладжаните и пълнозърнестите храни) води до затлъстяване, артрит и деменция.

Гъндри е убеден, че плодовете и зеленчуците трябва да бъдат белени, а семките от тях отстранявани преди консумация. Според него киноата е вредна храна и вместо кафяв хляб, хората трябва да хапват бял.

Д-р Франки Филипс от Британската диетична асоциация е на друго мнение: "Повечето хора не трябва да избягват храни, съдържащи лектин. Изваждането им от менюто може да причини дефицит на фибри", убедена е тя.

Колежката ѝ д-р Магн Роси също не подкрепя твърдението на Гъндри: "Полезните свойства на тези храни надвишават многократно негативните ефекти на лектина за повечето хора".

Повече новини за звезди може да прочетете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Р.я.з.а.н.и

преди 6 години

Пише долу

8

Анонимен

преди 6 години

Повечето жени не харесват *** краставички.

7

Веско

преди 6 години

Не разбрах какво общо има блога на Гуинет с теорията на д-р Стивън Гъндри? Освен ако не е псевдоним.

fallback