Снимка: Alia models

Кристиян Филипов е едно обикновено момче от Варна, което с днешна дата дава всякакви заявки да се превърне в един от най-успешните супермодели.

Кариерата му започва с модно събитие в София, за да стигне до избраник на Валентино. Първият му договор е в Пекин, където дефилира на няколко ревюта, снима се за каталози и списания.

Едно от грандиозните събития, в които взе участие, е ревюто на Calvin Klein. Следващата стъпка е Виетнам, където е част от проект на Carolina Herrera.

В момента Кристиян е във Филипините, а екипът на tialoto.bg се свърза с него, за да ни разкаже малко повече за себе си, трудностите в модната индустрия и как се стига от Варна до модните подиуми на световните модни къщи.

Как започна твоята кариера?
Както при повечето модели – виждат нещо в себе си или мечтаят за това от дълго време. Мои приятели и познати постоянно ми повтаряха, че трябва да пробвам. Така кандидатствах в сайта на Alia Models и се свързах с генералния мениджър на агенцията Кирилка Христова. Тя пожела да се срещнем и да поговорим лице в лице. Първият ѝ въпрос по телефона беше дали имам желание да работя в чужбина. По това време живеех във Варна, но в последствие реших да се преместя в София, за да натрупам повече опит с повече ангажименти. Така се отвориха нови възможности като Sofia Fashion Week, няколко списания и рекламна кампания за Captain Cook. След това дойде и предложение от агенция в Китай, което приех. Оттам моето приключение започна.

Как те избраха като едно от момчетата на Валентино?
Аз бях това, което търсиха. Високо и стройно момче, с по-миловидно изражение на лицето.

А за Calvin Klein?
Кастингът за Келвин Клайн беше един от най-големите в Пекин. Участваха чуждестранни и местни модели от всички агенции. Близо 500 модела се бориха за 20-30 места. Марката Келвин Клайн избира топмодели, които не само притежават физическа красота, но и поддържат формата си.

Какво представляват кастингите?
От кастингите може да се научи много, когато тепърва навлизаш в занаята. Отношение, позиране, как да се представиш възможно най-добре за кратко време, така че да изберат именно теб. Понякога не е много приятно от сутрин до вечер да обикаляш града. На кастингите си с много приятели и познати, които в същото време са и твои конкуренти за съответната работа. Но дори и да не те одобрят за снимките, се радваш, че някой от твоите приятели е одобрен. Понякога клиентът те отпраща от вратата, защото просто не си лицето, което търси, и това е едно от нещата, които трябва да се научиш да превъзмогваш бързо.

Как минава един твой ден?
През свободните си дни си почивам и се грижа за себе си. След стабилна закуска следва кардио тренировка, след нея по-стабилен обяд, почивка и възстановяване, и силова тренировка преди вечеря. За съжаление този режим не може да се спазва всеки ден заради кастинги или работни ангажименти, но въпреки това правя всичко възможно да се поддържам в добро здраве и физическа форма. Разходките, изживяванията и приключенията на местата, които преди си виждал само на снимки, са спиращи дъха. Изгревът от покрива на тридесет етажна сграда в Пекин, залезът от четиридесет и петия етаж на Филипините и кристално чистата вода, анархията и добротата на Виетнам, са само малка част от нещата, които успяха да ми задържат дъха.

Цялото  интервю с Кристиян можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase