Снимка: btv

Наследниците на Хайтов са подали иск срещу Калин Терзийски заради думите му, че баща им е "слуга на един мръсен диктаторски режим".

Новината за съдебен спор обяви самият Терзийски в личния си профил във Facebook.

"Наследниците на хайтов искат да осъдят калин т. защото калин т. заявил (и не – никак не смята, че не е прав), та че баща им е бил слуга на един мръсен диктаторски режим. много услужлив слуга на висок пост в слугуването на мръсния режим. калин т. е казал това по телевизията, защото той дори и по телевизията не спестява истината. всъщност калин т. смята, че тези мили наследници искат да изкарат малко пари, съдейки го. както прави всеки мошеник – чрез интриги и изнудване да спечели някоя пара. но нека да им е простено, нека господ им прости", написа дословно той като статус в личния си профил в социалната мрежа.

Към изречените в ефир от него думи, Терзийски допълни и уточни, че цени самия Хайтов, но мрази "всеки, който обслужва" диктатурите.

"ПО ПОВОД ТОВА, ЧЕ РОДНИНИТЕ НА ХАЙТОВ ИСКАТ ДА МЕ ОСЪДЯТ Аз обичам разказите на Хайтов, аз съм израснал с тях, аз обичам Хайтов и го смятам за мъдър човек. Познавахме се. Но ето – аз мразя диктатурите, несвободата и всеки, който обслужва това цялото нещо. Да си успял в срамно време е недостойно, да не си успял в добро време е недостойно. Аз успях в добро време – не добро в глупашкия, еснафски смисъл – комунизмът беше доброто време на посредствените гниди, които просто искаха да си живуркат. Аз успях във време, в което никой не ми е помогнал, в свирепо и истинско време. В което само силните и смелите могат да се преборят. Гнус ме е от комунизма и неговите слуги – това е! Жигулка и два апартамента в Младост. Гнус ме е от това време, гнус ме е че съм живял в него. Времето на нагаждачите, на връзките, на писателските съюзи, в които се приемат родопски овчари, защото просто ни носят прясно сирене. Времето на посредствеността, на повсеместното крадене, на ... хаха, ах, бяхме добре тогава – да, бяхте добре, свинете, които обичат да си седят на задниците и да вършат нищо на държавна работа. Те винаги са били добре. Опитайте се да се борите, да надмогнете, да сте големи. Това е моята молба към вас", допълва Терзийски.

Елена и Александър Хайтови вече са дали ход на делото, пише "Площад Славейков".

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase