Снимка: Reuters, архив
fallback

 

Общ преглед
Поп иконата Принс, е бил открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип, съобщи CNN.

Петдесет и седем годишният Роджърс Нелсън, известен със сценичния си псевдоним Принс, се превърна в световно явление през 80-те години и 90-те на миналия век с уникалното смесване на поп, фънк, фолк и рок музика.

През кариерата си той печели седем награди Грами и по един Златен глобус и Оскар. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 г.

Списанието "Ролинг стоун“ класира Принс на 28-о място в списъка ма 100-те най-популярни артисти на всички времена.

Преди 6 дни частният самолет, с който Принс обикаляше на турне, извърши принудително кацане в Илинойс.

Обяснението бе, че от няколко седмици страдал от грип и на борда на самолета си получил остър пристъп.

Но след 3 часа лечение в болницата той бе изписан, макар първоначалното описание на инцидента да съдържаше изрази като "не отива на добре".

Въпреки това на следващата нощ Принс направи голямо парти в имението си.

“Изчакайте няколко дни, преди да започнете да се молите", беше казал тогава певецът, отхвърляйки слуховете, че здравословното му състояние е влошено.

Принс е автор на стотици песни, които изпълняваше самият той или предостави на други. Кариерата му включва и 39 студийни албума, като последните 4 от тях излязоха само през последните 18 месеца.

Миналия месец издателство Spiegel & Grau обяви, че е придобило авторските права върху мемоарите му, подготвени за печат през 2017 г.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 8 години

ТУК ЗАЛАГАМ НА ДРОГА И СПИН ИЛИ ХЕПАТИТОСИФИЛИС :D

69

Анонимен

преди 8 години

Поп икона и легенда, въпреки че бе в сянката на Майкъл Джексън, но не по-малко значим за музиката! Ако Майкъл беше Краля, Принс му бе достоен заместник. Поклон!

68

Анонимен

преди 8 години

До до 93Ами запознайте се. Музиката не е само Бруно Марс и Тейлър Суифт.

fallback