Снимка: Reuters, архив

Ирландската певица Шиниъд О'Конър написа отчаяно съобщение към близките си от болничната си стая, молейки ги да дойдат и да й помогнат.

О'Конър бе настанена в здравното заведение от полицаи, след като публикува съобщение в мрежата, в което твърди, че е взела свръхдоза. В него тя едновремемно упреква и моли за помощ близките си.

Предполага се, че те са я посетили, докато е била все още в безсъзнание, което я ядосало много, когато се събудила, пише "Дейли мейл".

"Дойдохте да ме видите, докато спя, за да ме подкрепите. Тръгнахте си преди да се събудя и не се върнахте повече! Моля ви, защо ми причинявате това? Имам нужда от вас. Имам нужда от вашата любов. Елате и ми обяснете какво се случи. Елате и ми кажете, че съм обичана. Елате и ми кажете, че съм желана. Липсвате ми от седмици. Да чуя, че сте били тук и сте си тръгнали, беше агония за мен. Сега съм ужасно самотна. Моля ви, моля ви, обичайте ме! Моля ви елате и ми помогнете да преодоляе това. Умолявам ви! Не ме оставяйте сама!", гласеше отчаяното послание на певицата.

Когато полицията намира О'Конър тя била в безсъзнание в хотел в Дъблин, а сега се лекува в болница. Нейна приятелка публикува, че към момента тя е извън опасност и за нея се грижи квалифициран персонал.

Още по темата

Всичко започна, когато на 15 септември 48-годишната Шиниъд пибликува снимка на тъмен, широк белег в долната част на корема си в профила си във Facebook. Татуираната й ръка е поставена покровителствено върху него.

"Господи, мисля, че трябва да умра", пише певицата към снимката. Белегът е вследствие на операция за премахване на матката - операция, която е позната за много жени на средна възраст.

Шиниъд претърпява тази операция на 26 август. От тогава се бори с физическите и психологическите последици от нея. Певицата, станала известна с  "Nothing compares 2 u" през 1990 година, изпада в депресия.

Серията от странни и отчаяни постове във Facebook профила на певицата започнаха отново в събота, когато тя обяви, че напуска музикалната идустрия. Тогава тя написа: "Имам нужда от нов дом. И нова работа. И нов живот... музиката е минало за мен. Музиката го направи. Тя ме направи невидима. Убита по душа. Никога няма да се завърна към нея!"

Конър редовно използваше мрежата, за да описва борбата си да вижда по-малките си две деца Шейн на 11 и Йешуа на 8. В неделя обаче тя уплаши феновете си, като написа, че се намира в хотелска стая и е взела свръхдоза.

"Това е единтвеният начин да получа уважение. Ако не публикувам това моите деца и семейство дори няма да усетят, че ме няма. Мъртва съм от седмици, а те не разбраха", продължава със сърцераздирателните постове ирланката.

Само 24 часа след свръхдозата, тя отново посегна към мрежата като канал за комуникация, за да напише нови признания.

"Ти открадна синовете ми. Сега имаш наглостта да не дойдеш до болницата и да не ми вдигаш телефона. Ти си мъртъв за мен. Ти уби майка си. Остави ме сама 12 седмици. Ти си крадец на деца. Никога повече не искам да чувам за теб. Убийци. Лъжци. Всички вие", написа О'Конър, явно адресирано към големия си син.

Малко по-рано ирландката разкри, че бащите на синовете й и най-големият й син й забраняват да вижда децата си.

Според лекарите Шиниъд страда от биполярно разтройство и няколко пъти е била хоспитализирана за това преди случая.

Борба с трудностите - с това трябвало да се справя Шиниъд още от дете. Тя е третото от пет деца в брак на адвокат и домакиня, който в най-добрия случай е описван като "бурен", а в лошия - като " катастрофален".

Родителите й се женят млади, бързо след това се разделят. Три от децата остават при майката, сред тях е и бъдещата звезда. Следват трудни години на липси - физически и душевни.

Когато е на 13, баща й я взима при себе си. Оттогава обаче живее и в интернати и манастири. Близки до семейството я описват като трудно, но същевременно и креативно дете, което изразява себе си преди всичко чрез музиката.

През 1985 година майката на певицата умира при катастрофа. Шиниъд никога не успява да преживее трагедията.

5 години по-късно ирландката вече е звезда. Видеото на "Nothing compares 2 u", докосва милиони хора.

Първият й брак е с продуцента Джон Рейнолдс, от който има син Джейк на 28 години. После се жени за журналиста Ник Самърленд, след него за Стийв Куни, с който също се развежда само след година съвместен живот.

Тя има и дъщеря Роусин от писателя Джон Уотърс, после има момче Шейн от инструменталиста Доналд Луни. След връзка с бизнесмена Франк Бонадио има и син Йешуа.

През 2011 тя се омъжи и за юриста Бари Херидже, но се развежда 16 дни по-късно. После отново се женят. И така... до днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase