Снимка: Reuters
fallback

Новината, която най-много занимава медиите тези дни, са започналите от снощи тържества по повод сватбата на двукратния носител на "Оскар", холивудската звезда Джордж Клуни и адвокатката Амал Аламудин, съобщиха световните информационни агенции. Всички са вперили поглед в пристигащите гости за пищната венчавка във Венеция.

Интересът не е случаен, отбелязва БТА. Един от най-красивите мъже на Холивуд, който се бе зарекъл да не сключва повторен брак, след като се разведе с Талия Болсъм през 1993 година, сега ще се прости със свободата си. Избранницата на 53-годишния роден в Кентъки Клуни е 36-годишната британско-ливанска адвокатка Аламудин.

В петък, на 26 септември, лъчезарният Клуни и годеницата му бяха засечени да вземат водно такси на Канале гранде. От сутринта лодки и корабчета със сини знамена, върху които могат да се прочетат инициалите "A" и "G", очакваха пристигащите на летището и с фериботи гости. Сред тях бе актрисата Елън Бракин, играла с Клуни в"Бандата на Оушън", предаде Ройтерс.

По данни на местни медии Мат Деймън, звезда от "Талантливият мистър Рипли", "Бандата на Оушън" и "Самоличността на Борн", е кацнал във Венеция на по-малкото летище на остров Лидо.

От различни кътчета на света във Венеция са пристигнали и туристи, които се надяват да видят поне някои от поканените около 150 видни гости за сватбените тържества. Очаква се сред тях да са Сандра Бълок, Брад Пит, Анджелина Джоли.

Приготовленията за събитието протичат в пълна тишина по изрично настояване на Джордж Клуни. Венеция обаче е малка, там се ходи само пеш или с лодка и на практика е невъзможно да бъдат избегнати тълпите от фенове и любопитни, които обсаждат града.

Общината от своя страна направи, каквото можа. В четвъртък тя издаде заповед, с която в деня на самата сватба в понеделник между 12 и 14 часа се забранява движението в пешеходната зона на моста Риалто. Никой, с изключение на поканените, няма да може да преминава между Ка Фарсети, седалището на Общината, и Палацо Кавали - двореца, където се намира залата за граждански брак.

Холивудската звезда и бъдещата му съпруга обаче няма да се оженят там, предвижда се церемонията да се състои в зала Стуки в Палацо Ка Фарсети, седалище на Община Венеция. Тя ще бъде ръководена от Валтер Велтрони, бивш кмет на Рим и близък приятел на Клуни. Преди това обаче за днес, 27 септември, са предвидени две срещи. Обяд в ресторант "Оро", който ще бъде последван от вечеря в 7-звездния хотел "Аман".

Гостите са настанени в хотел "Чиприани". Там за цялото време на престоя си на лагуната са отседнали и Клуни и годеницата му.

По повод на сватбата холивудският актьор е ангажирал всичките 70 стаи на хотела. 130 души - камериери, артисти, музиканти - са натоварени да се грижат за всеки един от гостите, така че да могат да бъдат удовлетворени всичките им изисквания. Днес в хотела очакват Боно. А Брад Пит и Анджелина Джоли имат постоянно резервиран апартамент в "Чиприани". За всички готви главния готвач Давиде Бизето.

В "Аман" за храната на гостите ще се грижи "Ланца&Баучина".

Забавленията са поверени на агенция "Рент", за цветята (както подобава повечето бели) отговаря "Мунарето дел Лидо". Колкото до музиката - Андреа Бочели ще пее на част от церемонията, а Лана дел Рей - на вечерята.

Разбира се, в последната минута някои от детайлите могат да претърпят промяна. Това вече се случи преди десетина дни. Тогава на фирмата "Ома Илуминационе" в Падуа били поръчани спешно 25 броя прожектори на батерии, като тези, които се монтират за осветяване на исторически паметници (без да се налага да дупчат и повреждат стени). За какво? За едно много голяма събитие на 27-ми септември в хотел "Аман" във Венеция. Поръчката от името на агенция "Рент Вениче" е за скромната сума от 7000 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Тихомир Томов

преди 9 години

Наш Росен бил поканен да забавлява височайшите гости срещу обещание за пост в ООН !

5

Сватбите

преди 9 години

Горе долу така протичат сватбите на запад . Всички отсядат в един хотел.Моята дъщеря има сватба на 11 Октомври в Нюстън Тх.Всички гости , на 10 и 11, ще са в хотел !Вечерите на 10 и 11 , - на разположение е ресторанта , a по-късно бара !На 12 младоженците заминават на Малдивските Острови !Така , че всеки има сватба по това подобие , и без да пръскаш милиони . Но който има милиони ги дава !

4

Анонимен

преди 9 години

Чудо голямо, че един застаряващ актъор е решил да се ожени, с тези бели коси - голям младоженец! Дамата ми прилича малко на травестит - едни кости и дълго лице. Въобще -страшна двойка,НО нали и той иска да се кандидатира за президент,трябва му съпруга с образование,не сервитьорка станала актриса,защото е сервирала питие на Спилбърг.

fallback